• Big Story

    Αποχωρεί η Β. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμου– Ανοίγει ο δρόμος για την αντικατάστασή της

    • NewsRoom

    Βασιλική Θάνου. πρώην Πρὀεδρος Αρείου Πάγου


    Ο δρόμος για την αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ανοίξει.

    Βάσει του άρθρου 101 του πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από χθες το βράδυ, καθιερώνονται -και μάλιστα αναδρομικά- αυστηροί κανόνες για το ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση.

    Ειδικότερα στο συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται ασυμβίβαστο για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μεταξύ άλλων και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης , ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου.

    Σημειώνεται ότι η εν λόγω απαγόρευση ισχύει για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος. Το μέτρο τίθεται άμεσα σε ισχύ από την δημοσίευση του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η ύπαρξη των συγκεκριμένων ασυμβίβαστων, αναφέρεται στην διάταξη του πολυνομοσχεδίου, πως σημαίνει και την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα.

    Ως  εκ τούτου ο νέος νόμος θα επηρεάσει και τη θέση της κας Θάνου αλλά και της αντιπροέδρου της Βουλής που υποχρεούνται να αποχωρήσουν άμεσα από τα συγκεκριμένα πόστα.

    Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη οπότε στη συνέχεια με κανονιστική πράξη θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση της κυρίας Θάνου.



    ΣΧΟΛΙΑ