• Big Story

    Απίστευτη εξέλιξη: Κόπηκε η ζώνη ασφαλείας του συνοδηγού του Γιώργου Βακάκη ή αναγκάστηκε να τη βγάλει ο ίδιος;


    Στο υλικό από τις κάμερες της εθνικής Αθηνών-Λαμίας εστιάζουν πλέον οι αξιωματικοί της Τροχαίας οι οποίοι ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους το απόγευμα της Κυριακής, στο Ύπατο της Θήβας, την ώρα που τα νέα στοιχεία τα οποία προκύπτουν περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

    Αυτό που “βγαίνει” μέχρι στιγμής από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές από πολλές κάμερες κατά μήκος της εθνικής είναι ότι η μοιραία Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης κινήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις με ιλιγγιώδη ταχύτητα, φτάνοντας και τα 250 χιλιόμετρα/ώρα, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δεν κινείτο καν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου.

    Ανεξάρτητα από το τι έδειξαν οι κάμερες, οι εκτιμήσεις των ειδικών για τη μέση ταχύτητα της Porsche από τη στιγμή που πέρασε τα διόδια Αφιδνών μέχρι τη στιγμή που συνετρίβη πάνω στο σταθμευμένο Honda Civic, με βάση το χρόνο στον οποίο διήνυσε την απόσταση αυτή, ανέρχονται στα 190 χλμ/ώρα.

    Οι άνθρωποι της Τροχαίας εξετάζουν επίσης αυτό που ανέφερε ο τραγικός πατέρας που έχασε σύζυγο και παιδί στο δυστύχημα, ότι η Porsche νωρίτερα είχε εμπλακεί σε “κόντρα” με ένα Audi R8 με βουλγαρικές πινακίδες, αναζητώντας την αποτύπωση της συγκεκριμένης κόντρας σε κάποια από τις κάμερες της εθνικής. Μέχρι στιγμής πάντως δε φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτός ο ισχυρισμός.

    Από εκεί και πέρα, άγνωστο παραμένει το τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε στο δυστύχημα: από τις κάμερες δεν είναι φανερό (πιθανόν να φανεί με πιο προσεκτική επεξεργασία του υλικού) αν τα λάστιχα της Porsche ήταν φθαρμένα και αν είναι πιθανό να υπήρξε κάποιο σκάσιμο, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στα φρένα.

    Αυτό όμως που προβληματίζει επιπλέον τις αρχές είναι το γεγονός ότι ο συνοδηγός και φίλος του Γιώργου Βακάκη, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, εκσφενδονίστηκε από τη μοιραία Porsche, γεγονός που σημαίνει ότι είτε η ζώνη ασφαλείας κόπηκε λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είτε ο ίδιος αναγκάστηκε για κάποιο λόγο να βγάλει τη ζώνη ασφαλείας πριν το δυστύχημα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το τι από τα δύο συνέβη.

    Σύντομα πάντως η έρευνα (που αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες) θα περάσει στο επόμενο στάδιο, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού πραγματογνωμόνων που θα αναλάβουν να εξετάσουν προσεκτικά ό,τι απέμεινε από τα δύο οχήματα και να δώσουν απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το εφιαλτικό απόγευμα του Σαββάτου…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Βακάκης: Ποιος ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη του γίγαντα των παιχνιδιών Jumbo, που οδηγούσε τη μοιραία porsche (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη για την μητέρα και τον 3 ετών γιo της: Ποια ήταν η 33χρονη που έχασε τη ζωή της από την porsche του Γ. Βακάκη (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόστολος Βακάκης: Ο πολυτάραχος βίος του Mr. Jumbo – Από την προσφυγιά έως τον χαμό του γιου του (video)



    ΣΧΟΛΙΑ