• Big Story

    Ακάλυπτη επιταγή σε μηχανικό της ΤΟΞΟΤΗΣ λίγες ώρες πριν ο Καλογρίτσας καταβάλλει την α’ δόση για το κανάλι του

    • NewsRoom
    Καλογρίτσας

    Από αριστερά: Χρήστος Καλογρίτσας, Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας


    Τη στιγμή που οι αμφιβολίες για το εάν ή όχι ο Χρ. Καλογρίτσας διαθέτει τα χρήματα για την καταβολή της πρώτης δόσης για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας εντείνονται,  οι υπάλληλοι της κατασκευαστικής του εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και προχωρούν σε απεργειακές κινητοποιήσεις.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα δύο έως πέντε μηνών. Τα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν προχωρούν και ο λόγος είναι ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι απεργούν, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.

    Ενδεικτική του κακού κλίματος, είναι η καταγγελία μηχανικού της εταιρείας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε λάβει από την ΤΟΞΟΤΗΣ στις 31 Αυγούστου, επιταγή 4.650 ευρώ για αμοιβές των μηνών Μαρτίου- Απριλίου- Μαϊου, αλλά όταν πήγε να την εξαργυρώσει, ανακάλυψε ότι δεν έχει αντίκρισμα με αποτέλεσμα η επιταγή να σφραγιστεί στις 2 Σεπτεμβρίου. Όπως κατήγγειλε ο μηχανικός η επιταγή δεν έχει ακόμη καλυφθεί.

    Υπενθυμίζεται δε, ότι την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 2 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση τα ονόματα των υπερθεματιστών που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ των οποίων και ο υιός Καλογρίτσας, που προσέφερε 52,6 εκατ. ευρώ.

    Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του σταθμού, σε απεργιακές κινητοποιήσεις όμως, είναι και οι 120 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Βοτανικού, καθώς όπως καταγγέλουν τους οφείλονται επίσης δεδουλευμένα 2- 5 μηνών, ανάλογα με την ειδικότητα.

    Σημειώνεται δε, ότι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της α’ δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, ήδη δύο από τους εν δυνάμει νέους καναλάρχες, ο Γιάννης Αλαφούζος για το ΣΚΑΪ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έχουν ήδη καταθέσει το ποσό της α’ δόσης που τους αντιστοιχούσε.

    Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε το ποσό των των 14.533.333 ευρώ και των σχετικών παραστατικών που προϋποθέτει η διαδικασία ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταβάλλοντας το ποσό των 26,3 εκατ ευρώ.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/power-game-apo-alafouzo-marinaki/76666



    ΣΧΟΛΙΑ