• AUTO

  XEV Yoyo: Παιδί της πόλης!


  Η XEVείναι εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, τεχνολογίας με ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα και στόχευση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

  Η XEV ιδρύθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας το 2018. Το 2019  λάνσαρε το EV YOYO, που έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο. Την ίδια χρονιά και κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού.

  Το 2020 χάρη στη Hefei SASAC στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής φιλικής προς τα ηλεκτρικά οχήματα, ιδρύθηκε μια κοινοπραξία μαζί με την κυβέρνηση του Hefei για την ολοκληρωμένη δραστηριότητα έρευνας και ανάπτυξης οχημάτων, τη παραγωγή και τις εξαγωγές.

  Οι πωλήσεις του YOYO ξεκίνησαν τον Μάιο του 2021 στην Ευρώπη και το 2023, τα παγκόσμια κανάλια θα καλύπτουν 28 χώρες, 200 πόλεις και 655 σημεία πώλησης. 

  Η παγκόσμια έδρα της εταιρίας XEV και το κέντρο πωλήσεων βρίσκεται στη Σαγκάη της Κίνας. Το Global Design and European Sales Center βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Το Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης προϊόντων βρίσκεται στο Hefei της Κίνας. 

  Η XEV είναι βαθιά ριζωμένη στην Ευρώπη, με πλεονέκτημα πιστοποίησης ευρωπαϊκών προτύπων. Εξαιρετικός σχεδιασμός, κορυφαία εμπειρία προϊόντος, αποτελεσματικός έλεγχος κόστους και σχεδιασμός του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών. 

  Η XEV ξεκίνησε μια στρατηγική συνεργασία με την ENI (ιταλική εταιρεία πετρελαίου, ο κορυφαίος πετροχημικός κολοσσός στον κόσμο) για τη λειτουργία του δικτύου ανταλλαγής μπαταριών στην Ευρώπη. Το XEV YOYO βασίζεται  στη σούπερ πλατφόρμα  X-Plalform που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα, ειδικά για αστική μετακίνηση (συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελαφριάς αλλαγής μπαταρίας).

  Το YOYO ήταν διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά με τις πωλήσεις του αρχικά να καλύπτει την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Τουρκία και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

  Ο αθροιστικός όγκος πωλήσεων ξεπέρασε τις 10.000 μονάδες. Η λειτουργία εξυπηρέτησης “one-stop” του YOYO EV + εξατομίκευση εκτύπωσης οχήματος 3D + αντικατάσταση μπαταριών έχει αναγνωριστεί ιδιαίτερα από τους χρήστες.

  Το 2023 η XEV επιτάχυνε την παγκόσμια στρατηγική και εισήλθε σε αγορές στην Κίνα, την ASEAN, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αμερική και άλλες περιοχές.

  Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο XEV YOYO δίνει λύσεις στις καθημερινές μετακινήσεις. Το όχημα αυτό μπορεί να γίνει συντελεστής της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με βασικό πλεονέκτημα τις μικρές του διαστάσεις.

  Ο ιταλικός σχεδιασμός του, προσδίδει ελκυστική εμφάνιση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Διαθέτει από την βασική του έκδοση A/C, ηλεκτρικά παράθυρα & ηλεκτρικούς καθρέπτες με μηδενικές εκπομπές CO2 εκεί που κινείται. 

  Με μήκος 2,5 μ. και πλάτος 1,5 μ., το παρκάρισμα στην πόλη γίνεται πιο εύκολο. Ο μικρός κύκλος στροφής κάτω από 9 μέτρα καθιστά το YOYO ιδανικό για ελιγμούς στην πόλη.

  Ο εξοπλισμός του μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, οθόνη αφής 10” με τεχνολογία Mirroring του κινητού (προαιρετικός εξοπλισμός), Bluetooth, 3 θύρες USB, είσοδο στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδί και σύζευξη με εφαρμογή στο κινητό για έλεγχο λειτουργιών.

  Διαθέτει αυτοφερόμενο πλαίσιο με μπάρες ασφαλείας για πλευρικές και μετωπικές συγκρούσεις. Προσφέρεται σε 9 διαφορετικά χρώματα ώστε να καλύψει και τα πιο απαιτητικά γούστα.

  Με τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα, η μετακίνηση στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας γίνεται χωρίς περιορισμούς.

  Η αυτονομία των 150 χλμ. προσφέρει ευχέρεια για τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Χάρη στην μπαταρία του, τεχνολογίας LiFePO4, χωρητικότητας 10,4 kWh, μπορεί να φορτιστεί πλήρως από το 30% μέσα σε λιγότερες από τέσσερις ώρες.

  Τιμές

  Διαβάστε επίσης: 

  Tίτλοι τέλους στην FIAT Auto Hellas

  F1 2024: Η Ferrari ξεκίνησε δυνατά!

  F1 Μπαχρέιν, 2η μέρα δοκιμών: Όλα στο κόκκινο!  ΣΧΟΛΙΑ