• AUTO

    F1 Μπαχρέιν, 2η μέρα δοκιμών: Όλα στο κόκκινο!


    Ταχύτερη η Ferrari με την κόκκινη γόμα το πρωί αλλά και το απόγευμα σε μια μέρα που η κόκκινη σημαία, εμφανίστηκε 2 φορές.

    Δεύτερη μέρα δοκιμών εξέλιξης σήμερα στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν και ο Sainz πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο με Ferrari επιδιώκοντας το πυροτέχνημα. Ο Ισπανός χρησιμοποίησε την μαλακή γόμα C4 και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:29.9 Βέβαια η συγκεκριμένη γόμα – δεύτερη πιο μαλακή στη γκάμα της Pirelli – δε θα είναι διαθέσιμη στον αγώνα οπότε δεν έχει ιδιαίτερη αξία η σύγκρισή της με την περσινή pole – Verstappen 1:29.7 με γόμα C3 – ούτε φυσικά με το χθεσινό χρόνο του Ολλανδού πρωταθλητή (1:31.3) που επίσης σημειώθηκε με τη γόμα C3.

    Νωρίτερα ο Leclerc είχε σηκώσει ένα καπάκι αποστράγγισης με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρωινή περίοδος δοκιμών με κόκκινη σημαία αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη ολοκλήρωσή της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να χάσουν χρόνο πίστας. Ειδικά οι Piastri, Αlonso, Ζhou, Gasly, Tsunoda και Hulkenberg δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν πάνω από 40 γύρους.

    Στον αντίποδα οι Perez (129), Hamilton (123) και Sargeant (117) επιδόθηκαν σε μια άτυπη κόντρα για το ποιος θα βάλει τους περισσότερους γύρους. Ο Perez ήταν 6 δέκατα ταχύτερος από το χθεσινό χρόνο του Verstappen. Ο Leclerc μιλώντας το μεσημέρι για τις πρώτες του εντυπώσεις από την οδήγηση της Ferrari τόνισε: «Πιστεύω ότι θα δούμε τις πραγματικές επιδόσεις στις κατατακτήριες δοκιμές την επόμενη εβδομάδα.

    Αλλά εμείς πάντα κάθε μέρα προσπαθούμε να βγάλουμε λίγο περισσότερο από το μονοθέσιο, και αύριο είναι η τελευταία μέρα, οπότε ελπίζουμε ότι θα σετάρουμε σωστά το μονοθέσιο και θα το ρυθμίσουμε για να είμαστε πλήρως έτοιμοι για την επόμενη εβδομάδα. Αισθάνομαι ότι οι Red Bull υπερέχουν με διαφορά. Η ευκολία οδήγησης του δικού μας μονοθεσίου έχει βελτιωθεί όπως και η φθορά των ελαστικών στις προσομοιώσεις αγώνα. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι».

    Η Red Bull έχει ένα επαναστατικό πολύ μικρό άνοιγμα ψυγείων (1). Ο τρόπος που διευθύνεται ο αέρας σ’ αυτό το άνοιγμα είναι εντυπωσιακός.
    Οι στροβιλισμοί της ροής αέρα έχουν αποτυπωθεί με μπογιά αεροπορικού τύπου.

    Στην πρωινή περίοδο ταχύτερος ήταν ο Charles Leclerc ταχύτερος σημείωσε χρόνο 1:31.750. Σήμερα χρησιμοποιήθηκαν και οι πέντε διαθέσιμες γόμες από τους 17 οδηγούς στην πίστα, αλλά όπως συνέβη και χθες, η C3 ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή. Από τους 1219 γύρους που ολοκληρώθηκαν, το 70% (862) από αυτούς οδηγήθηκαν με τη γόμα C3 που θα είναι η μαλακή για το Grand Prix του Μπαχρέιν της επόμενης εβδομάδας.

    Σήμερα, αρκετές ομάδες πραγματοποίησαν πλήρεις προσομοιώσεις απόστασης αγώνα χρησιμοποιώντας τις τρεις γόμες (C1, C2, C3) που θα έχουν στη διάθεσή τους για τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αυτό οδήγησε σε περισσότερα χιλιόμετρα, ειδικά για τη C1 (232 γύροι, 19%), έτσι ώστε να αρχίσει να προκύπτει μια εικόνα για το ποιες μπορεί να είναι οι επιλογές στρατηγικής την επόμενη εβδομάδα. Συνολικά, οι οδηγοί συμπλήρωσαν σήμερα 6.579 χιλιόμετρα.

    Μιλώντας σχετικά ο διευθυντής Motorsport της Pirelli, Mario Isola σχολίασε: «Από μια ανάλυση των δεδομένων μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά στα φορτία που ασκούνται στα ελαστικά. Σήμερα το πρωί, ο άνεμος προκάλεσε μερικά προβλήματα στους οδηγούς, αλλά το απόγευμα η έντασή του μειώθηκε. Έτσι οι συνθήκες ήταν πιο σταθερές για όλους και τα μονοθέσια καλύτερα ισορροπημένα. Επιχειρήθηκαν πολλές προσομοιώσεις αγώνα, αλλά είδαμε επίσης κάποιες ομάδες να ψάχνουν για απόδοση, προσπαθώντας να βρουν τα όρια των μονοθεσίων τους».

    Οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν αύριο.

    Οι μηχανικοί της RB προσπαθούν να αποτυπώσουν τους στροβιλισμούς αέρα πίσω από τους εμπρός τροχούς του μονοθεσίου του Tsunoda, μ’ ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος πλέγμα πιεζοηλεκτρικών αισθητήρων.

     Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ