• AUTO

    Ράλι Σαφάρι: Θρίαμβος Οζιέ, Toyota!

    Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαφάρι


    Ο Γάλλος πήρε μια ακόμη νίκη εμπρός από τον Ροβάνπερα. Έβανς και Κατσούτα συμπλήρωσαν το 1-2-3-4 για την Toyota Gazoo Racing.

    Παρότι βρισκόμαστε στον 7o αγώνα της χρονιάς, ο Οζιέ έχει συμμετέχει στους 5 εξ αυτών καθώς κάνει επιλεκτικούς αγώνες φέτος. Ήταν η 3η του νίκη. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχει στα Ράλι Εσθονίας και Φινλανδίας μένει να μάθουμε αν θα εμφανιστεί ξανά στον 10ο αγώνα της σεζόν, το Ράλι Ακρόπολις.

    Ο Οζιέ παραλίγο να χάσει τη νίκη στην 2η ειδική της τελευταίας μέρας όταν έπεσε σε μια γλιστερή αμμοπαγίδα που τον έβγαλε εκτός πορείας.

    Ο Γάλλος που έδινε μάχη με την απώλεια χρόνου από το Ροβάνπερα, χτύπησε σε δέντρο και παραμόρφωσε το πίσω μέρος του GR Yaris.

    Παραταύτα κέρδισε την ειδική και μπάλωσε πρόχειρα το πίσω μέρος. Πίσω του άλλα τρία Yaris έδιναν μάχη με τη σκόνη και την υπερθέρμανση των μηχανών τους.

    Ο Οζιέ μπήκε στην Wolf Power Stage, τελευταίας ειδικής του αγώνα με διαφορά 9.2 sec.

    Σ’ αυτή την ειδική του έσπασε το παρμπρίζ αλλά κατάφερε να χάσει μόνο 2.5sec και να πάρει τη νίκη. Ήταν η 2η φορά για την Toyota η απόλυτη κυριαρχία στο Ράλι Σαφάρι.

    Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαφάρι

    Τα τρόπαια στους νικητές έδωσε ο πρόεδρος Ουίλιαμ Ρούτο. Ήταν η 2η νίκη του Οζιέ στην Κένυα: «Απίστευτο. Αν δω ξανά στην τελευταία ειδική όπου έσπασε μια πέτρα το παρμπρίζ είχαμε πολλά θέματα να αντιμετωπίσουμε, θα έπρεπε να είναι πιο άνετος ο αγώνας για μας, δεδομένου του ρυθμού που είχαμε. Πολλές ατυχίες αλλά τα καταφέραμε» είπε ο νικητής.

    Ο Ροβάνπερα από την πλευρά του αύξησε με τους βαθμούς της 2ης θέσης τη διαφορά του στους 37, στον 7ο σε σύνολο 13 αγώνων: «Πάντα θες να δίνεις μάχη για τη νίκη. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, δεδομένου ότι εκκινούσαμε πρώτοι. Τούτου δοθέντος δεν τα πήγαμε άσχημα και μαζέψαμε πολύτιμους βαθμούς».

    Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαφάρι

    Ο Τακαμότο Κατσούτα προσπαθούσε να περάσει τον Έβανς και να πάρει την 3η θέση, αλλά τον πρόδωσε το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου του.

    Τερμάτισε 4ος 25.3 sec πίσω από τον Ουαλό και δυο λεπτά πίσω από το νικητή. Ο Ντάνι Σόρντο είχε πρόβλημα με την υποβοήθηση της κρεμαγιέρας στην 16η ειδική και τερμάτισε 5ος για λογαριασμό της Hyundai Motorsport, που πλέον είναι στη 2η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών 42 βαθμούς πίσω από την Toyota.

    Ο Εσαπέκα Λάπι που στην αρχή ήταν ψηλά έχασε θέσεις με προβλήματα στην μετάδοση. Προβλήματα με τα ελαστικά περιόρισαν τις επιδόσεις των οδηγών της M-Sport Ford Puma, Οττ Τάνακ και Πιέρ Λουμπέ.

    Τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Ο Καγιετάν Καγιετάνοβιτς κέρδισε για 2η φορά στην κατηγορία WRC2 στην Κένυα.

    Η νίκη του ήρθε με ένα Škoda Fabia Rally2 Evo. Επόμενος αγώνας το Ράλι Εσθονίας, 8ος γύρος του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από 20 – 23 Ιουλίου.

    Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαφάρι

    Safari Rally Kenya, αποτελέσματα

    1. S Ogier / V Landais FRA Toyota GR Yaris 3h 30m 42.5s

    2. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris +6.7s

    3. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris +2m 58.5s

    4. T Katsuta / A Johnston JPN Toyota GR Yaris +3m 23.8s

    5. D Sordo / C Carrera ESP Hyundai i20 N +5m 05.4s

    6. O Tänak / M Järveoja EST Ford Puma +9m 14.4s

    Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαφάρι

    Διαβάστε επίσης:

    Range Rover Evoque: Ανανέωση στα σημεία!

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

    Εκλογές 2023: Στις 17:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ