• AUTO

    Porsche: Tom Targa και Tina Turbo!


    Η γερμανική εταιρεία έχει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ξενάγησης στο μουσείο της, ειδικά φτιαγμένο για παιδιά.

    Για να γιορτάσει την 75η επέτειο της μάρκας το 2023, το Μουσείο Porsche όχι μόνο προσκαλεί ενήλικες να κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία του, αλλά προσφέρει δύο νέες περιηγήσεις για παιδιά, η καθεμία με έξι στάδια δραστηριότητας, που αποτελούν πλέον μέρος της μόνιμης έκθεσης. Υπάρχουν δύο συναρπαστικές ιστορίες στις περιηγήσεις εξερευνητών Porsche 4Kids.

    Ο δοκιμαστής Tom Targa ετοιμάζεται για έναν μεγάλο αγώνα και θέλει να φτιάξει ένα σπορ αυτοκίνητο για αυτόν.

    Εν τω μεταξύ, η μηχανικός ανάπτυξης Tina Turbo αναζητά δημιουργικές ιδέες για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό.

    Και στις δύο περιηγήσεις, υπάρχουν εργασίες αναζήτησης που πρέπει να ολοκληρωθούν, παζλ για επίλυση, πειράματα για δοκιμή και πολλή διασκέδαση – όλα αυτά κατά τη διάρκεια της εκμάθησης.

    «Τα παιδιά είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλα από τους ενήλικες στον τρόπο που ανακαλύπτουν τον κόσμο», λέει η Jenny Simchen, η οποία είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες Porsche 4Kids στο Μουσείο Porsche. «Θέλουμε να τους ενθαρρύνουμε να εμπλακούν και να τους μυήσουν στον κόσμο της Porsche με τον Tom Targa και την Tina Turbo».

    Η περιοδεία του εξερευνητή με τον Tom Targa ξεκινά με έναν αγώνα. Για να τον βοηθήσουν, τα παιδιά πρέπει να κατευθυνθούν σε μια ψηφιακή πίστα αγώνων στη σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να παίξουν ένα παιχνίδι άλματος και τρεξίματος όπου πρέπει να μαζέψουν όλα τα αντικείμενα που χρειάζεται ένας επιτυχημένος οδηγός αγώνων – αλλά να αποφύγουν όλα τα άλλα περιττά αντικείμενα, όπως π. ως smartphone ή ποδοσφαιράκια. Ένας καλός οδηγός αγώνων χρειάζεται αστραπιαίες αντιδράσεις.

    Τα παιδιά μπορούν να μάθουν πόσο γρήγορες είναι οι αντιδράσεις τους σε ένα τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με φωτιζόμενα κουμπιά. Στο στάδιο της ταχύτητας, η επόμενη περιπέτεια είναι ένα παιχνίδι αγώνων ταχύμετρου. Με περισσότερες από 30.000 νίκες, η Porsche ήταν επιτυχημένη σε πολλές διαφορετικές σειρές μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    Στο στάδιο των επιτυχιών, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να περάσουν τον κύκλο δοκιμών Βάισαχ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ακρίβεια με το ειδικό ερωτηματολόγιο. Για να κινείται γρήγορα ένα αυτοκίνητο, πρέπει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη αντίσταση.

    Στο στάδιο αγωνιστικό αυτοκίνητα, τα παιδιά μπορούν να μάθουν εάν μια Porsche 917 ή μια Porsche 959 Paris-Dakar δημιουργεί περισσότερες αναταράξεις στην αεροδυναμική σήραγγα. Το τελευταίο στάδιο δίνει μια εικόνα για την ονομασία των οχημάτων Porsche και πώς προέκυψαν ονόματα μοντέλων όπως Taycan ή Cayman.

    Με έμφαση στα υλικά του μέλλοντος, η περιοδεία εξερεύνησης της Tina Turbo διδάσκει στα παιδιά από τι κατασκευάζονται μεμονωμένα εξαρτήματα οχημάτων στην Porsche, με αναζήτηση αντικειμένων, όπως δίχτυα ψαρέματος και άμμο.

    Η σκηνή του Think Tank παρουσιάζει μια εικόνα του κέντρου ανάπτυξης στο Weissach, όπου υπάρχουν πολλά πολύ καλά κρυμμένα πράγματα για να βρείτε, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Tina Turbo.

    Η ξενάγηση εισάγει τα παιδιά στις δουλειές που κάνουν οι άνθρωποι στο εργοστάσιο και πώς κατασκευάζεται μια Porsche.

    Μια άλλη ενεργή εμπειρία σε αυτήν την περιοδεία είναι το ενημερωμένο έμβλημα της Porsche, το οποίο είναι κομμάτια, περιμένοντας έμπειρους γρίφους να το συνθέσουν.

    Υπάρχει ένα ψηφιακό σχέδιο για το στάδιο Σχεδίασης και το στάδιο Ελαφρών Κατασκευών μ’ ένα πρακτικό παζλ, το οποίο διδάσκει στα παιδιά πώς η Porsche μειώνει το βάρος των αγωνιστικών της αυτοκινήτων.

    Με το κουίζ Pioneering Spirit, τα παιδιά μπορούν να εμβαθύνουν στις πρώτες μέρες της κατασκευής σπορ αυτοκινήτων.

    Διαβάστε επίσης

    Επίσκεψη του CEO της Opel στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ