• AUTO

    Ο ταχύτερος φορτιστής αυτοκινήτου στην Ελλάδα!


    Η Μοτοδυναμική εγκατέστησε τον ισχυρότερο σταθμό στην Ελλάδα, στο Porsche Center Athens, στην Μεταμόρφωση Αττικής.

    Η ηλεκτροκίνηση κάνει τα πρώτα της βήματα στη χώρα μας και στο πλαίσιο αυτό, τοποθετούνται φορτιστές σε αρκετά σημεία. Η βασική κατηγοριοποίηση των φορτιστών είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που χρησιμοποιούν εναλλασσόμενο ρεύμα (μονοφασικό ή τριφασικό) και σ’ αυτούς που χρησιμοποιούν συνεχές ρεύμα. Οι πρώτοι είναι πιο συνηθισμένοι, μπορούν να εγκατασταθούν στους περισσότερους χώρους και ο ρυθμός φόρτισης που παρέχουν είναι από 7.5kwh έως 22kwh. Ο ρυθμός φόρτισης εξαρτάται από τις δυνατότητες του δικτύου, τις προδιαγραφές του φορτιστή και το λογισμικό του αυτοκινήτου. Εν τέλει το λογισμικό του αυτοκινήτου αφού συνεκτιμά τις άνωθεν παραμέτρους και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας επιλέγει το ρυθμό φόρτισης. Σημειώστε πως όσο πιο άδεια η μπαταρία τόσο πιο γρήγορος ο ρυθμός φόρτισης. Όσο γεμίζει η μπαταρία τόσο πέφτει ο ρυθμός φόρτισης.


    Τέτοιου είδους φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) μπορεί να βρει κανείς σε πολλά σημεία. Το δίκτυο φόρτισης που αναπτύσσει η Μοτοδυναμική σε συνεργασία με την Porsche AG στην Ελλάδα περιλαμβάνει φορτιστές που μπορεί να επιτύχουν ρυθμό φόρτισης 22kwh σε όλα τα Porsche Center. Επιπλέον υπάρχουν φορτιστές που μπορεί να επιτύχουν ρυθμό φόρτισης 11kwh σε πέντε σημεία σε όλη την χώρα , τα οποία εντός του 2021 θα αυξηθούν σε είκοσι.

    Golden Hall,  Μαρούσι,  Parking  Α , Γκρι τομέας, www.goldenhall.gr

    Life Gallery,   Εκάλη,  www.lifegallery.gr

    Fougaro Art Center,  Nαύπλιο, www.fougaro.gr

    Hotel Nikopolis,  Θεσσαλονίκη, www.hotel-nikopolis.com

    Hotel Port Palace,  Θεσσαλονίκη, www.portopalace.gr

    Πέρα τούτων, στο Porsche Center Athens, στην Μεταμόρφωση Αττικής τοποθετήθηκε ένας σταθμός φόρτισης συνεχούς ρεύματος (μέσης τάσης) που μπορεί να πετύχει πραγματικά γρήγορη φόρτιση. Ο σταθμός Porsche Turbo Charge έχει δύο ανεξάρτητους φορτιστές που δίδουν ρυθμό φόρτισης 160kwh ο καθένας αν λειτουργούν ταυτόχρονα. Πίσω από τους φορτιστές υπάρχει ένα κουτί με μπαταρίες που αποθηκεύει ενέργεια από τον παρακείμενο υποσταθμό ώστε να διασφαλίζεται αυτός ο ρυθμός φόρτισης.

    Έτσι μπορούν να φορτίσουν ταυτόχρονα δύο Taycan, στο 80% της χωρητικότητάς τους, σε χρόνο που δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά. Το σύστημα είναι «plug & play» για τους ιδιοκτήτες των Taycan, χωρίς χρονοβόρα διαδικασία και χωρίς χρέωση. Αν υπάρχει μόνο μια Taycan μπορεί να πάρει το μέγιστο δυνατό ρυθμό φόρτισης που προβλέπουν οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου, αυτός είναι 250kwh. Η Porsche συστήνει για την προστασία της μπαταρίας να μην αξιοποιείται η δυνατότητα τόσο ταχείας φόρτισης, πάνω από 4 φορές το χρόνο. Η δυνατότητα του συγκεκριμένου σταθμού φόρτισης φτάνει θεωρητικά έως και ρυθμό φόρτισης 320kwh, ακόμη όμως δεν υπάρχει όχημα της Porsche που να φορτίζει σε τέτοιο ρυθμό.



    ΣΧΟΛΙΑ