• AUTO

    Ο Πέρεζ στη Red Bull


    O 30χρονος Μεξικάνος οδηγός θα αγωνίζεται του χρόνου με τα χρώματα της RBR μαζί με το Μαξ Φερστάπεν.

    Δεν είναι κάποιο σπουδαίο ταλέντο ο Πέρεζ. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί με την ικανότητά του. Όπως ο Χούλκενμπεργκ. Όμως ο Πέρεζ είναι Μεξικάνος και η F1 πάει στο Μεξικό, ενώ παράλληλα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Κάρλος Σλιμ θέλει τον Πέρεζ στη F1.

    Η RBR πήρε μια πολιτική απόφαση και για πρώτη φορά μετά από την εποχή του Κούλθαρντ, θα αγωνιστεί με τα χρώματά της ένας οδηγός που δεν προέρχεται από το δικό της φυτώριο. Ο Πέρεζ παίρνει τη θέση του Άλεξ Άλμπον που δεν τα πήγε καλά φέτος. Ο Ταϊλανδός οδηγός κάηκε από τον Χέλμουτ Μάρκο που τον προβίβασε πέρυσι άκομψα από την Toro Rosso στην Red Bull.

    Ο Πέρεζ αγωνίζεται στη F1 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία από το 2011. Ξεκίνησε με τη Sauber είχε την ευκαιρία του με μια ανταγωνιστική McLaren το 2013 αλλά δεν κατάφερε κάτι σπουδαίο. Από το 2014 βρίσκεται στη Racing Point, τότε λέγοντας Force India. Φέτος στο Σακχίρ πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του.

    Ο επικεφαλής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ τόνισε: «Ο Άλεξ είναι αξιόλογο μέλος της ομάδας, ήταν δύσκολη απόφαση. Ο Πέρεζ είναι ο κατάλληλος παρτενέρ του Μαξ για το 2021. Ο Άλμπον παραμένει αναπληρωματικός οδηγός». Τώρα το μόνο που μένει για να συμπληρωθεί το παζλ είναι η ανανέωση της συμφωνίας του Χάμιλτον με τη Mercedes.

    SERGIO PEREZ FORMULA 1 DRIVER (Photo by Patrik Lundin/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202012180137 // Usage for editorial use only //

    Ομάδες        –          Οδηγοί 2021

    Mercedes              Χάμιλτον Μπότας
    Red Bull                Φερστάπεν Πέρεζ
    Aston Martin        Φέτελ Στρολ
    McLaren               Ρικιάρντο Νόρις
    Alpine Αλόνσο     Οκόν
    Ferrari Λεκλέρκ   Σάινθ
    Alpha Tauri          Γκασλί Τσουνότα
    Alfa Romeo          Τζιοβινάτσι Ράικονεν
    Haas                      Μαζεπίν Σουμάχερ
    Williams               Ράσελ Λατίφι



    ΣΧΟΛΙΑ