• AUTO

    O Ντέιβιντ Κούλθαρντ στην Αθήνα!


    Ο παλαίμαχος οδηγός της F1 και αναλυτής των αγώνων σήμερα για το Channel 4 βρέθηκε στη χώρα μας και τον συναντήσαμε…

    Για όσους ίσως δεν τον θυμούνται ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ γνωστός και ως «DC» αγωνίστηκε στη F1 από το 1994 έως και το 2008. Ξεκίνησε με τη Williams αντικαθιστώντας τον αδικοχαμένο Άιρτον Σένα. Πήρε την πρώτη του νίκη στην Πορτογαλία το 1995 με τα χρώματα της Williams και στη συνέχεια άλλες 12 με τη McLaren στην οποία μεταπήδησε το 1996. Από τη McLaren έφυγε το 2003 για τη Red Bull με την οποία ανέβηκε στο βάθρο αλλά δεν πήρε νίκη. Ακόμη και σήμερα συνεργάζεται ως πρεσβευτής της Αυστριακής ομάδας. Στη χώρα μας βρέθηκε με αφορμή το «More than Equal» ένα νέο πρόγραμμα που υλοποιείται με στόχο την προετοιμασία και την ανάδειξη της πρώτης γυναίκας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Οδηγών Formula 1. Ιδρυτικά μέλη και χρηματοδότες του είναι ο Κούλθαρντ αλλά και ο επιχειρηματίας Karel Komarek.

    Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να εντοπίσει και να ελαχιστοποιήσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες οδηγοί που συμμετέχουν στη Formula 1. Παρά το γεγονός ότι η F1 ήταν πάντα ανοιχτή για τις γυναίκες, από το πρώτο F1 Grand Prix, το 1950, μέχρι σήμερα, μόνο 5 γυναίκες έχουν συμμετάσχει σε Grand Prix, ενώ μόλις 2 προκρίθηκαν και πήραν μέρος στον αγώνα. Σε σύνολο 771 οδηγών στην ιστορία της F1, oι άνδρες κατέχουν ποσοστό 99,8%. Το «More than Equal» έχει συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους scouts, προπονητές φυσικής κατάστασης, ψυχολόγους, διατροφολόγους, προπονητές οδήγησης και οδηγούς στον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται για την επίτευξη του στόχου της πρωτοβουλίας. Βασικός συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι η Hintsa Performance, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην προπόνηση αθλητών υψηλών επιδόσεων.

    O Κούλθαρντ με τον Κάρελ Κόμαρεκ

    Η συγκεκριμένη δράση ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Μιλώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν στην υλοποίησή της, ο Κούλθαρντ μας είπε: «Πάντα πίστευα ότι η αδερφή μου, Λίνσεϊ Τζάκσον, είχε περισσότερο ταλέντο από εμένα. Απλώς εγώ είχα την απαραίτητη υποστήριξη κι εκείνη όχι. Για να πετύχει κανείς, θα πρέπει να καλλιεργήσει το ταλέντο του από νωρίς. Θα ήθελα, λοιπόν, κάθε «Λίνσεϊ» να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες στην προσπάθειά της να φτάσει στο επίπεδο της F1 και να κερδίσει». Ο συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Κάρελ Κόμαρεκ σχολίασε με τη σειρά του: «Η εμπειρία μου στις επιχειρήσεις μου έχει διδάξει ότι πάντα μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα για την ισότητα των φύλων. Το «Μore than Equal» θέτει έναν νέο, τολμηρό μεν, εφικτό δε, στόχο που ελπίζουμε από κοινού με τον Ντέιβιντ ότι θα αναδείξει τις δυνατότητες των γυναικών σε όλους τους τομείς: τον αθλητισμό, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία». Ο Κούλθαρντ βρέθηκε στα γραφεία του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα, και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρωτοβουλία «More than Equal».

    Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος

    Αναζήτηση ταλαντούχων γυναικών σε όλο τον κόσμο – Το «Μore than Equal» συνεργάζεται με ένα παγκόσμιο δίκτυο ατζέντηδων για την αναζήτηση ταλέντων με μεγάλες προοπτικές στην αγωνιστική οδήγηση. Οι πιο ταλαντούχες υποψήφιες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

    Ανάπτυξη σωματικής δύναμης, νοοτροπίας νικητή και ψυχικού σθένους – Οι προπονητές της Hintsa Performance αρχικά θα αναζητήσουν ταλέντα όλων των ηλικιών, αξιοποιώντας την εμπειρία τους. Θα υλοποιήσουν, επίσης, ένα ειδικό πρόγραμμα φυσικής άσκησης και διατροφής για τις νεαρές γυναίκες οδηγούς του προγράμματος, αντίστοιχο αυτού που ακολουθείται από τους πιλότους F1.

    Ανάπτυξη ταχύτητας μέσω προπονητικών μεθόδων  – O Ντέιβιντ Κούλθαρντ θα ενώσει τις δυνάμεις του με κορυφαίους προπονητές αγώνων για την ανάπτυξη αγωνιστικών στρατηγικών που αρμόζουν στα δυνατά σημεία των γυναικών. Επίσης, το πρόγραμμα θα συνεργαστεί με ομάδες κι ένα οικοσύστημα παροχής ευκαιριών ταχείας ανάπτυξης, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο κρίσιμος χρόνος προπόνησης σε πίστα.

    Σύνδεση ταλαντούχων οδηγών με ομάδες και χορηγούς – Ενώ οι ταλαντούχοι οδηγοί θα αποδεικνύουν την αξία τους στις πίστες, τα μέλη του προγράμματος θα χρησιμοποιούν το ευρύτατο δίκτυο επαφών τους για εξεύρεση πιθανών ομάδων και χορηγών.

     

    Διαβάστε επίσης

    Stellantis: Επενδύσεις στο Mιραφιόρι!



    ΣΧΟΛΙΑ