• AUTO

    Το video-viral της Porsche 911 GT2 RS


    Έχει γίνει πολύς λόγος για το νέο θηρίο της Porsche, την πανίσχυρη 911 GT2 RS, η οποία αποτελεί το απόλυτο τοτέμ στην αυτοκινητική σκηνή και ειδικά στα σπορ αυτοκίνητα εκατοντάδων ίππων με στιλ, χαρακτήρα και προσωπικότητα. Το γερμανικό εργοστάσιο την εξέλιξε με τεράστια προσοχή, έτσι ώστε να μετατραπεί στο πιο αποτελεσματικό εργαλείο τεσσάρων τροχών για χρήση τόσο στο δρόμο και στις απαιτητικές διαδρομές όσο και στο δύσκολο περιβάλλον της πίστας.

     

    Κάτω από τα σωθικά της φωλιάζει ένας 3,8 λίτρων twin-turbo 6κύλινδρος κινητήρας, με αυξημένη απόδοση 700 ίππων και 750 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο PDK αυτόματο κιβώτιο, οι επιδόσεις είναι απλά εκρηκτικές, αφού το 0-100 km/h απαιτεί μόλις 2,8 sec με την τελική ταχύτητα να προσεγγίζει τα 340 km/h. Οι μεγαλύτερες τουρμπίνες, ένα νέο υδρόψυκτο σύστημα, αλλά και ειδική εξάτμιση από τιτάνιο κάνουν θαύματα σε αυτή τη νέα Porsche.

    Η κίνηση πηγαίνει στους πίσω τροχούς, όμως για να μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια όλη αυτή η ισχύς στο δρόμο, υπάρχει ένα εξελιγμένο σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης, μαζί με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (PSM) με ειδικές ρυθμίσεις, αλλά και τεραστίων διαστάσεων πίσω ελαστικά (325/30 ZR 21, 265/35 ΖR20 εμπρός). Ο όποιος τυχερός πρέπει να το λέει η καρδιά του προτού καν επιβιβαστεί στο minimal εσωτερικό της, πολύ περισσότερο, πριν αρχίσει να ανακαλύπτει τα δικά του οδηγικά όρια, γιατί τα πολύ υψηλά της νέας 911 GT2 RS θεωρείται δεδομένο πως δύσκολα θα τα πλησιάσει…



    ΣΧΟΛΙΑ