• AUTO

    Kia: Ποιο πρωτότυπο θα προκαλέσει αίσθηση στην έκθεση της Φρανκφούρτης;


    Όσο και να μην έχεις σε εκτίμηση τους Κορεάτες κατασκευαστές, οφείλεις τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά να τους βγάλεις το καπέλο στους τομείς της προόδου και της εξέλιξης που τείνουν να φτάσουν ακόμη και κραταιούς κατασκευαστές από την Ιαπωνία, που επαναπαύτηκαν στις δάφνες το όνομα και την εμπορική τους διεισδυτικότητα (βλέπε Toyota). Ο λόγος αυτή τη φορά ανήκει στην Kia οι άνθρωποι της οποίας δεν έχουν κάτσει λεπτό προκειμένου να ξαποστάσουν, θέτουν διαρκώς νέους στόχους και κατόπιν τους καταρρίπτουν. Αυτή τη φορά βάλθηκαν να τρελάνουν το δυτικό κόσμο με τα καμώματά τους. Θα παρουσιάσουν στην έκθεση της Φρανκφούρτης ένα νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο, με τον κωδικό Proceed Concept.


    Οι χειρολαβές των θυρών είναι “κρυφές” μέσα στο αμάξωμα για στιλ και αεροδυναμική, ενώ το χαμηλό ύψος, οι μυώδεις αναλογίες και οι απανταχού καμπύλες δίνουν τον τόνο της κατασκευής. Το εντυπωσιακό είναι πως απουσιάζουν οι μεσαίες κολόνες, ενώ δεν υπάρχουν και πλαϊνοί καθρέπτες.


    Τα εύσημα κυριολεκτικά ανήκουν στο Ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Kia στη Γερμανία, το οποίο χωρίς δυσκολίες κατάφερε να παντρέψει ένα κουπέ σμιλεμένο αμάξωμα με το αντίστοιχο με χωροταξικό πλεονέκτημα ενός wagon. Οι πέντε πόρτες αποκαλύπτουν και προθέσεις πρακτικότητας. Πέρα από αυτό, το ProCeed είναι ένα αυτοκίνητο που δεν χορταίνεις να βλέπεις όσο το περιεργάζεσαι οπτικά περιμετρικά, ανφάς ή προφίλ. Εάν μπει έτσι όπως το βλέπουμε στην παραγωγή, τότε πολλοί ανταγωνιστές θα χάσουν τον ύπνο τους…



    ΣΧΟΛΙΑ