• AUTO

    Νέο Honda Accord


    Η Honda παρουσίασε τη 10η γενιά της ναυαρχίδας της, του Accord. Η ίδια δηλώνει πως είναι καλύτερη από ποτέ σε όλους τους τομείς αφού παρά τις τάσεις της εποχής είναι ευχάριστη στην οδήγηση με ξεχωριστή προσωπικότητα.

    Το νέο Accord είναι χτισμένο επάνω σε μια νέα πλατφόρμα με μπόλικο αλουμίνιο, με θετική συνέπεια στο μειωμένο βάρος μέχρι 80 kg παρακαλώ. Σε ότι αφορά στις διαστάσεις, είναι κατά 10 mm κοντύτερο σε ύψος από τον προκάτοχό του, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 55 mm. Το πλάτος αυξήθηκε κατά 10 mm. Στο εσωτερικό οι χώροι επιβατών είναι πραγματικά εντυπωσιακοί, ενώ αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα αλλά και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής πλέον 8 ιντσών.

    honda

    Το μεγάλο Honda θα διατίθεται με τρεις κινητήρες, δύο τετρακύλινδρους βενζίνης turbo και έναν υβριδικό. Στη βάση βρίσκεται ο 1.5 turbo που γνωρίσαμε στο Civic. Αποδίδει ισχύ 192 ίππους και 26,5 kgm ροπής. Αρωγός του είναι ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ή προαιρετικά ένα αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, τύπου CVT.

    Εκτός από τον 1.5 υπάρχει και ο 2λιτρος turbo από το Type R, εδώ με ισχύ 252 ίππους και 37,5 kgm ροπής. Το συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται με 6άχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και με το νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως είναι τα collision mitigation braking, lane departure warning, adaptive cruise control. Περισσότερα τον Σεπτέμβρη στη Φρανκφούρτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Citroen C3: «Αυτοκίνητο του 2017 για την Ελλάδα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινός έλεγχος από τη Renault

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Μπακόπουλος: Γιατί οι Ιταλοί τον έχρισαν νέο αφεντικό της FCA Greece



    ΣΧΟΛΙΑ