• AUTO

    Μιλώντας με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale

    Μιλώντας με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale


    Χτες στη Μαρίνα Φλοίσβου έγινε η παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Tonale, έδωσε το παρών και ο σχεδιαστής της Αλέξανδρος Λιώκης.

    H Alfa Romeo Tonale έχει πολλά σημεία που την καθιστούν μοναδική. Είναι η πρώτη εξηλεκτρισμένη Alfa Romeo. Είναι το πρώτο C SUV της Alfa Romeo. Είναι σχεδιασμένη από Έλληνα, τον Αλέξανδρο Λιώκη. Οι παραγγελίες όπως ίσως γνωρίζετε έχουν ήδη ξεκινήσει. Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες όπως και τις τιμές που ξεκινούν από τις 37χιλ. για την έκδοση Speciale. Αρχικά είναι διαθέσιμη η εξηλεκτρισμένη έκδοση των 130PS, σε βενζίνη η πετρελαιοκίνητη έκδοση με αυτόματο κιβώτιο και σύντομα θα μπει στην παραγωγή και αυτή των 160PS. Προς το τέλος του χρόνου θα παρουσιαστεί και η επαναφορτιζόμενη έκδοση των 275PS που θα είναι προσανατολισμένη στις εταιρικές πωλήσεις.

    Μιλώντας με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale

    Χτες στην πλωτή εγκατάσταση PLOES που βρίσκεται στη Μαρίνα του Φλοίσβου τα στελέχη της FCA Greece είχαν στήσει μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση. Την παρουσίαση έκαναν ο επικεφαλής της FCA Greece Γιώργος Μπακόπουλος, ο εμπορικός διευθυντής Κωνσταντίνος Καραθανάσης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ιάκωβος Κρομμύδας. Τιμώμενο πρόσωπο ο Έλληνας σχεδιαστής του αυτοκινήτου Αλέξανδρος Λιώκης που δεν αρνήθηκε να μας δείξει τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του αυτοκινήτου και να απαντήσει σε ερωτήσεις μας:

    Μιλώντας με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale
    Ο Αλέξανδρος Λιώκης μας δείχνει πως ενσωμάτωσε με τον καλύτερο τρόπο το ραντάρ στο προφυλακτήρα του αυτοκινήτου

    Πόσο κοντά στο πρωτότυπο σχέδιο σου είναι το μοντέλο παραγωγής;

    Θα ήθελα κυρίως να το κρίνεται εσείς αυτό κοιτώντας τις δυο φωτογραφίες. Έχουμε μείνει πάρα πολύ πιστοί στο πρωτότυπο. Μόνο για λόγους προδιαγραφών ασφαλείας της Ε.Ε. υποχρεωθήκαμε να μεγαλώσουμε λίγο την επιφάνεια των φώτων.

    Τι συναισθήματα σου προκαλεί η ενσάρκωση του σχεδίου σου;

    Είμαι πολύ περήφανος και ικανοποιημένος αν και οι σχεδιαστές όσο περνάει ο χρόνος βλέπουν τα πράγματα με διαφορετικό μάτι έχει περάσει καιρός από τότε που την σχεδίασα. Πήρε χρόνο μέχρι να τελειώσει να γίνει η εκβιομηχανοποίηση και να βγει στην παραγωγή. Πρέπει να πω ότι συνεχίζω να το βλέπω και να το θεωρώ όμορφο.

    Μιλώντας με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale

    Βλέποντάς το στο φυσικό περιβάλλον μέσα στα άλλα αυτοκίνητα άλλαξες εικόνα;

    Εμείς οι σχεδιαστές παρατηρούμε τη ροή των αντανακλάσεων του φωτός πάνω στο αυτοκίνητο ενόσω αυτό κινείται στο χώρο, π.χ. μέσα σ’ ένα τούνελ με φώτα. Με ικανοποιεί αυτό που βλέπω έκανα μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσω ευθείες με ένταση (δεν είναι ακριβώς ευθείες) στο σχέδιό της ώστε να δίνει αυτή την αίσθηση συνεχούς ροής.

    Μιλώντας με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale

    Από που ξεσηκώνεις μοτίβα, από που κλέβεις ιδέες;

    Είναι λίγο απ’ όλα. Σίγουρα κλέβω ιδέες από τα κλασσικά αυτοκίνητα, των οποίων είμαι μεγάλος φαν αλλά και στην καθημερινότητα εικόνες που μπορεί να δω σ’ ένα ταξίδι που θα πάω όλα θεωρώ ότι διαμορφώνουν το χαρακτήρα ενός σχεδιαστή και του σχεδιασμού του.

    Τι χρώμα θα διάλεγες στην Tonale;

    Το αγαπημένο μου είναι το πράσινο, γιατί είναι κάτι καινούργιο γιατί της δίνει όμορφο χαρακτήρα μεταξύ ανοιχτό και σκούρο κάνει αντίθεση πάνω στο αυτοκίνητο. Το κόκκινο είναι το κλασσικό χρώμα της Alfa Romeo αυτό το οποίο με εντυπωσίασε ήταν το λευκό. Αναδεικνύονται τα γραφικά το σχήμα των παραθύρων, το σχήμα των φωτιστικών, μειώνεται ο όγκος της πλάγιας όψης με το λευκό.

    Μιλώντας με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale

    Δηλώνεις φαν της Alfa Romeo, δουλεύοντας γι’ αυτήν υλοποιείς τα όνειρά σου;

    Τα υλοποιώ 100% και είναι μεγάλη μου τιμή να πιάσω στα χέρια μου την Alfa Romeo και να συμμετέχω και εγώ στην ιστορία αυτής της εταιρείας με κάποιο όχημα.

    Βλέποντας τους οδηγούς της Alfa Romeo F1, το Βάλτερι Μπότας και το Χουν Ζου να οδηγούν το καινούργιο Tonale πως αισθάνθηκες;

    Αισθάνθηκα πολύ ωραία ανυπομονώ να τους συναντήσω για να ακούσω τις εντυπώσεις τους. Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσαν δικό μου σχέδιο, θέλω να αποκαλύψω πως εγώ έχω κάνει και τα γραφικά της F1.

    Θα έρθεις ξανά σύντομα στην Ελλάδα για διακοπές;

    Θα έρθω τέλος του καλοκαιριού, κυκλοφορώ με κλασσικά αυτοκίνητα, παίρνω και από την εταιρεία. Προτιμώ την Alfa Romeo Giulia την απολαμβάνω πολύ στις στροφές των επαρχιακών δρόμων.

    Μιλώντας με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale

    Διαβάστε επίσης:

    To νέο Range Rover Sport στην Ελλάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ