• AUTO

    Μια Α Class που μπαίνει στην πρίζα!

    Mercedes-Benz A-Klasse Plug-in-Hybrid Mercedes-Benz A-Class Plug-in-Hybrid


    Οι Α250e hatchback & Sedan έφτασαν στη χώρα μας και προσφέρουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στις καθημερινές μετακινήσεις.

    Στην compact κατηγορία, η Mercedes-Benz προσφέρει ήδη από μία έκδοση plug-in hybrid στα μοντέλα της A-Class, A-Class Saloon, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake and GLA. Λειτουργώντας μαζί, ο τετρακύλινδρος 1.33lt υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 75kw προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 160 kW (218 hp) και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm. Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλ. η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα compact plug-in hybrid μοντέλα να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους.

    H A 250e έχει 0 – 100 km / h σε μόλις 6,6 sec ενώ με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα έως 140 km/h. Τα πρώτα compact αυτοκίνητα με EQ power, οι A250e & A250e Sedan βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και είναι διαθέσιμα στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz EQ για μια δοκιμαστική οδήγηση. Με μηδενική φορολόγηση για τον εταιρικό χρήστη, πλούσιο εξοπλισμό και το γνωστό για την ποιότητα και αξιοπιστία «αστέρι» στο καπώ, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

    Mercedes-Benz A 250 e, designo mountaingrau magno, Leder schwarz/flamencorot;Kraftstoffverbrauch gewichtet 1,5-1,4 l/100 km, CO2-Emissionen gewichtet 34-33 g/km, Stromverbrauch gewichtet 15,0-14,8 kWh/100 km* Mercedes-Benz A 250 e, designo mountain grey magno, Leather black/flamenco red;Weighted fuel consumption 1.5-1.4 l/100 km, weighted CO2 emissions 34-33 g/km, weighted power consumption 15.0-14.8 kWh/100 km*

    Τα highlights των A250e & A250e Sedan

    • Η συνδυαστική απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης έχουν ως αποτέλεσμα υψηλή ροπή η οποία περνά στο δρόμο μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων 8F-DCT 400 H.

    • Ήχος προειδοποίησης για τους παρακείμενους πεζούς όταν το αυτοκίνητο κινείται έως 30 km/h με δύο ηχεία (εμπρός/πίσω) εξαιτίας της αθόρυβης λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα. Ο ήχος αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και μπορεί να οριστεί διαφορετικά, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει ή επιβραδύνει. Σε ταχύτητες πάνω από 30 km/h το σύστημα απενεργοποιείται εξαιτίας των αεροδυναμικών θορύβων από τον αέρα και τα ελαστικά.

    • Για τη θερμοκρασία της καμπίνας κατά την επιβίβαση στο αυτοκίνητο, ο οδηγός μπορεί να την ορίσει εκ των προτέρων, είτε μέσω της εφαρμογής Mercedes me είτε μέσω του συστήματος κλιματισμού. Εάν η καμπίνα επιβατών ψυχθεί ή θερμανθεί κατά τη διάρκεια της φόρτισης του αυτοκινήτου, η απόδοση της μπαταρίας δεν επιβαρύνεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

    • Υπάρχουν έξι χαρτογραφήσεις και ο οδηγός επιλέγει ανάλογα με τις επιθυμίες του: Individual, Sport, Comfort, Electric, Battery Level, ECO

    Mercedes-Benz Plug-in-Hybrid A 250 e;Kraftstoffverbrauch kombiniert 1,5-1,4 l/100 km, Stromverbrauch kombiniert 15,0-14,8 kWh/100 km*, elektrische Reichweite 74 km, CO2 Emissionen kombiniert 34-33 g/km Mercedes-Benz Plug-in-Hybrid A 250 e;Combined fuel consumption 1.5-1.4 l/100 km, combined CO2 emissions 34-33 g/km, combined electrical consumption 15.0-14.8 kWh/100 km*

    Individual: το διαμορφώνει ο οδηγός, ανάλογα με το στιλ οδήγησης με επεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης, τις αναρτήσεις, το ESP®
    Sport: σπορτιφ στιλ οδήγησης με ενισχυμένη τη λειτουργία του θερμικού κινητήρα και την αίσθηση boost.
    Comfort: ρύθμιση για άνετη και οικονομική οδήγηση. Η επιλογή κατάλληλης διάταξης (υβριδική/θερμική γίνεται ανάλογα με τις συνθήκες και την απόσταση.
    Electric: η οδήγηση σε αυτό το στιλ είναι δυνατή μόνο σε ταχύτητες έως 140 km/h. Προσφέρει ρυθμιζόμενη ανάκτηση ενέργειας και προσαρμογή του συστήματος υποβοήθησης διατήρησης απόστασης DISTRONIC.
    Battery Level: δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης, π.χ. για αστικές διαδρομές / ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων.
    ECO: προσαρμογή των χαρακτηριστικών κύλισης του οχήματος ανάλογα με την κυκλοφορία, με την πλήρη εκμετάλλευση όλων των έξυπνων υβριδικών λειτουργιών. Η επιλογή του κατάλληλου στιλ οδήγησης από το υβριδικό σύστημα εξαρτάται από τις συνθήκες οδήγησης και την απόσταση.

    Ανάκτηση ενέργειας

    Με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, η ενέργεια από το φρενάρισμα του οχήματος χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που φορτίζει τον ηλεκτροκινητήρα.

    Φόρτιση

    Η αυτονομία της μπαταρίας υπερβαίνει τα 70 km (WLTP). Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC) προαιρετικά. Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), η φόρτιση από 10 στο 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80%.

    Mercedes-Benz A-Klasse Plug-in-Hybrid Mercedes-Benz A-Class Plug-in-Hybrid 

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    Η τιμή της A250e στη χώρα μας ανέρχεται στα € 43.600 (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από € 33.150) και της A250e Sedan στα € 44.195 (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από € 33.600) καθιστώντας τες ιδανικές για εταιρικούς χρήστες αφού συνεπάγονται μηδενικό φόρο χρήσης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ