Οι διοργανωτές του MotoGP ανακοίνωσαν σήμερα τη ματαίωση του γκραν πρι της Αργεντινής, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 7 Απριλίου και θα ήταν το τρίτο γκραν πρι στη σεζόν.
«Λόγω των τωρινών συνθηκών στην Αργεντινή, ο promoter του αγώνα ενημέρωσε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εγγυηθεί ότι οι υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του γκραν πρι του 2024 θα είναι στα πρότυπα του MotoGP» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Αυτός ο αγώνας δεν θα αντικατασταθεί στο καλαντάρι του 2024. Το MotoGP ελπίζει να επιστρέψει για να αγωνιστεί στην πόλη Τέρμας δε Ρίο Όντο το 2025».
Η Αργεντινή είναι βυθισμένη σε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση με τριψήφιο πληθωρισμό, αρνητικά αποθεματικά, ένα νόμισμα που υποτιμάται γρήγορα και με ένα ποσοστό πάνω από το 40% του πληθυσμού να ζει σε συνθήκες φτώχειας. Το γκραν πρι έχει λάβει κρατικές επιδοτήσεις, αλλά δημοσιεύματα ανέφεραν επίσης ότι ο κίνδυνος απεργιών και η αναστάτωση στις μεταφορές ήταν ένας παράγοντας που συνετέλεσε στην απόφαση αυτή.
Το γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών στην πίστα “Circuit of the Americas” του Όστιν ακολουθεί αμέσως μετά, στις 14 Απριλίου, και οι υπεύθυνοι θα είχαν να τηρήσουν αυστηρές προθεσμίες για τη μεταφορά ομάδων και φορτίων από την Αργεντινή στο Τέξας.
Διαβάστε επίσης:
ΑΑΔΕ: Ψηφιακή υποβολή της δήλωσης αποθεμάτων μετάταξης
Fed: Αμετάβλητα ξανά τα επιτόκια – Δεν αναμένει μείωσή τους προς το παρόν
Avramar Ιχθυοκαλλιέργειες: Σήμα κινδύνου από τον ορκωτό λογιστή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου για υποκλοπές: Να κληθεί ο Τζαβέλλας και ο διοικητής της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
- Το SMERemediumCap αποχαιρετά με οδύνη τον Θοδωρή Μόσχο
- Ημέρες Καριέρας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με συμμετοχή 15 ναυτιλιακών εταιρειών
- Ρωσία: Πώς σχεδιάζει να ενισχύσει με $1,5 δισ. το ταμείο για τις «δύσκολες ώρες»
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Το smart money σε Cener-Βιοχάλκο, τα μεγάλα παιδιά στην Πειραιώς, ο Κόπι στη ΔΕΗ, τα 11 προσκλητήρια στον Περιστέρη, ο Δένδιας, το ΚΥΣΕΑ και ο αμυντικός θόλος, τα deals Μαρτίνου και Φράγκου, νέος διαγωνισμός για το Λαύριο και το μυστικό δείπνο της ΝΔ στο Lolita’s
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.