• AUTO

    Κοινοπραξία Honda – Sony

    Kenichiro Yoshida (Sony) - Toshihiro Mibe (Honda)

    Kenichiro Yoshida (Sony) – Toshihiro Mibe (Honda)


    Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με σκοπό την κατασκευή εξηλεκτρισμένων οχημάτων.

    Η Sony Group Corporation (“Sony”) και η Honda Motor Co., Ltd. (“Honda”) προχωρούν στο σχηματισμό μιας στρατηγικής συμμαχίας που έχει στόχο τη δημιουργία οχημάτων και υπηρεσιών κινητικότητας. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα ιδρύσουν μία κοινοπραξία (“New Company”) μέσω της οποίας θα εμπλακούν από κοινού στην εξέλιξη και στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (EVs) υψηλής προστιθέμενης αξίας σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας.

    Η ίδρυση της Νέας Εταιρείας (New Company) που θα γίνει μέσα στο 2022, υπόκειται στην εκτέλεση των δεσμευτικών συμφωνιών και των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων. Αυτή η συμμαχία στόχο έχει να συνδυάσει τις δυνατότητες εξέλιξης της Honda στον τομέα της κινητικότητας, στην τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων για οχήματα και στην εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση (after sales) με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας.

    Κοινός στόχος είναι η υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον καθώς θα συνεχίζουν να εξελίσσονται στο μέλλον. Οι πωλήσεις του πρώτου EV θα ξεκινήσουν το 2025. Η καινούργια εταιρεία θα αναλάβει τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, την εξέλιξη, και την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Honda θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα οχήματα. Μία πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας θα αναπτυχθεί από τη Sony και θα διατεθεί για τη καινούργια εταιρεία.

    Ο Kenichiro Yoshida, εκπρόσωπος του Προέδρου Δ.Σ., Προέδρου & CEO, Sony Group Corporation σημείωσε: «Στόχος της Sony μέσω της συμμαχίας με τη Honda, είναι να συμβάλουμε στην εξέλιξη της κινητικότητας με επίκεντρο την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα.»

    Το σχόλιο του Toshihiro Mibe, Διευθυντή, Προέδρου, Εκπροσώπου Διευθύνοντα Συμβούλου Honda Motor Co., Ltd ήταν: «Η καινούργια σύμπραξη έχει ως στόχο να σταθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της εξέλιξης και της επέκτασης της κινητικότητας σε όλο τον κόσμο, ακολουθώντας μια διευρυμένη και φιλόδοξη προσέγγιση. Θα το πραγματοποιήσουμε αυτό αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και την τεχνογνωσία της Honda σε σχέση με το περιβάλλον και την ασφάλεια. Παρά το γεγονός ότι η Sony και η Honda χαρακτηρίζονται από κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ομοιότητες, οι τομείς της τεχνολογικής μας εξειδίκευσης είναι πολύ διαφορετικοί. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτή η συμμαχία, η οποία συγκεντρώνει τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον της κινητικότητας.»

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Haas: Υποκρισία με Μαζέπιν!

    Δοκιμή: Suzuki S Cross Hybrid



    ΣΧΟΛΙΑ