• AUTO

    Ηλεκτρική σπορ Porsche!

    Porsche


    Η Vision 357 Speedster θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood!

    Για τον εορτασμό της 75ης επετείου της η Porsche, παρουσιάζει στο φεστιβάλ ταχύτητας την πλήρως ηλεκτρική Porsche Vision 357 Speedster που βασίζεται στην 718 GT4 e-Performance. Στα 75 αυτά χρόνια η Porsche παρουσίασε περισσότερα από 15 νέα και κλασικά μοντέλα στους χώρους του Δούκα του Ρίτσμοντ στο Δυτικό Σάσεξ.

    Ιστορική ήταν η στιγμή παρουσίασης της 356 πρόκειται για το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της μάρκας. Οι βρετανικοί Sunday Times κάποτε περιέγραψαν τη θρυλική ανάβαση λόφου στο Φεστιβάλ Ταχύτητας ως «ένα σταυρό μεταξύ του Grand Prix του Μονακό και του Royal Ascot».

    Μια απαιτητική διαδρομή με δεμάτια σανού, μήκους 1,86km είναι μια πρόκληση τόσο για τον οδηγό όσο και για το αυτοκίνητο. Η πίστα διασχίζει τους χώρους του Goodwood House, της περιουσίας του Charles Henry Gordon-Lennox, 11ου Δούκα του Ρίτσμοντ. Mανιώδης λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού ίδρυσε το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το 1993.

    Porsche

    Περίπου 180.000 λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού παρακολουθούν την εκδήλωση για ιστορικά και σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην τοποθεσία στο Δυτικό Σάσεξ στη νότια Αγγλία κάθε χρόνο.

    «Η Porsche Vision 357 είναι ένα νεύμα στην πρώτη σειρά μοντέλων της Porsche, το ονειρεμένο σπορ αυτοκίνητο της Ferry Porsche. Δεδομένου ότι το 356 έχει καταχωρηθεί στη συλλογική μνήμη της μάρκας και ως κάμπριο και ως κουπέ, η ίδια λογική ισχύει και για το πρωτότυπο αυτό: μπορεί να υπάρχουν μόνο δύο», λέει ο Michael Mauer, Αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Porsche.

    «Η Porsche Vision 357 Speedster ενσαρκώνει την ουσία της μάρκας. Οδηγική απόλαυση και δυναμική οδήγηση σε συνδυασμό με μια εξαιρετικά καθαρή μορφή. Αυτό το μοντέλο αποδεικνύει ότι ακόμη και με τα φρέσκα γονίδια σχεδιασμού, το DNA της Porsche λάμπει».

    Porsche

    Το Vision 357 Speedster βασίζεται στην τεχνολογία της Porsche 718 GT4 e-performance. Οι ηλεκτροκινητήρες και η τεχνολογία μπαταριών προέρχονται από το Mission R και το πλαίσιο από το 718 GT4 Clubsport. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Goodwood Festival of Speed, θα εκτεθεί στο Rennsport Reunion στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έχει το κοντό παρμπρίζ που είναι χαρακτηριστικό ενός speedster, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση. Στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου υπάρχει κάλυμμα, αυτό κάποτε συνηθιζόταν στα σπορ αυτοκίνητα με ανοιχτή οροφή. Το προσκέφαλο του οδηγού φαίνεται αιωρούμενο στον αέρα, πίσω από αυτό βρίσκεται η πόρτα της θύρας φόρτισης και το άγκιστρο για την κλασική κορυφή του speedster.

    Η φιλοσοφία δύο χρωμάτων με τις γκρι αποχρώσεις Marble Grey και Grivelo Grey Metallic είναι εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα μπροστινά φτερά, διαθέτουν το πιο σκούρο μεταλλικό χρώμα.

    Porsche

    Το επετειακό λογότυπο με το μεγάλο «75» και τα δύο χρόνια «1948» και «2023» είναι στα διακοσμητικά στοιχεία του coupé Vision 357, όπου το κόκκινο χρησιμοποιήθηκε ως πρόσθετο χρώμα. Οι κάμερες αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες.

    Όπως και στους προγόνους του, δεν είναι τοποθετημένες στις πόρτες, αλλά πιο μπροστά στα φτερά. Στο ανοιχτό 357, διαθέτουν ένα νέο, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σχήμα που θυμίζει φτερά. Τα πίσω φώτα βρίσκονται πίσω από μια σειρά σημείων με μοτίβο κομμένα στο ίδιο το αμάξωμα. Το τρίτο φως φρένων είναι ενσωματωμένο στη σχεδίαση της μάσκας.

    Το φαρδύ μετατρόχιο προκαλεί εντύπωση και ενισχύει την οδηγική ευστάθεια. Οι τροχοί 20 ιντσών είναι κατασκευασμένοι από μαγνήσιο και είναι εξοπλισμένοι με κάλυμμα από ανθρακονήματα και κεντρικές κλειδαριές. Το εσωτερικό είναι απέριττο και πλήρως προσαρμοσμένο στον οδηγό. Η θέση του καθίσματος με κέλυφος CFRP (carbon fiber reinforce plastic) είναι ενσωματωμένη στο μονοκόκ.

    Ο οδηγός κάθεται σε μαξιλαράκια καλυμμένα με Racetex και κρατιέται σταθερά στη θέση του από τη ζώνη ασφαλείας έξι σημείων. Ο πίνακας οργάνων βρίσκεται στην κορυφή της κολόνας του τιμονιού ως διαφανής επιφάνεια. Το ταμπλό έχει φινίρισμα από ανθρακονήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αγωνιστικό Ford Ranger!

    Γυαλιά οδήγησης με head-up display!

    Porsche: Ρεκόρ πωλήσεων, κυρίως με SUV!



    ΣΧΟΛΙΑ