• AUTO

    Η Stellantis πάει ηλεκτρικά!

    Ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares

    Ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares


    Μέχρι το 2030 θα πουλά αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ε.Ε.

    Ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares μίλησε για το Dare Forward 2030, το τολμηρό στρατηγικό πλάνο της κοινοπραξίας για την επόμενη δεκαετία η Stellantis δεσμεύεται να γίνει η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στη μάχη ενάντια στη κλιματική αλλαγή, φτάνοντας να είναι «κλιματικά ουδέτερη» μέχρι το 2038.  O Γάλλος μάνατζερ τόνισε: «Ενστερνιζόμαστε ένα νέο τρόπο σκέψης, ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει όλες τις μορφές κινητικότητας σε κάτι καλύτερο για τις οικογένειές μας, τις κοινότητες και τις κοινωνίες στις οποίες λειτουργούμε».

    Στόχος είναι η Stellantis να πρωταγωνιστήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να είναι κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2038, επιτυγχάνοντας μείωση 50% στις εκπομπές μέχρι το 2030. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει το 100% των πωλήσεων στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων στις Η.Π.Α. να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEVs) μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Θα παρουσιαστούν τα επόμενα χρόνια περισσότερα από 75 BEV μοντέλα και θα φτάσουν οι ετήσιες πωλήσεις τα πέντε εκατομμύρια οχήματα BEV μέχρι το 2030.

    Tο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep
    Tο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep

    Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα εικόνα από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2023. Το νέο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep  θα φτάσει στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους, διευρύνοντας περαιτέρω το κοινό της μάρκας, η οποία κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του οράματος της που συνοψίζεται στη φράση “Zero Emission Freedom” (Ελευθερία με μηδενικούς ρύπους). Περισσότερες πληροφορίες για το αμιγώς ηλεκτρικό Jeep θα αποκαλυφθούν τους προσεχείς μήνες.

    Αναφερόμενος στο επιχειρηματικό κομμάτι ο Tavares επισήμανε: «Θα διπλασιάσουμε τα καθαρά μας έσοδα μέχρι το 2030 διατηρώντας διψήφιο περιθώριο κέρδους καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας. Είμαστε περήφανοι για την πλούσια ιστορία μας. Δείχνει τη δύναμη και την ευελιξία μας. Σε αυτή προσθέτουμε τη φιλοσοφία των ανθρώπων μας ώστε να επιτύχουμε το Dare Forward 2030».

    Tο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep
    Tο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep

    Διαβάστε επίσης:

    Υβριδικό Nissan Juke

    KIA EV6: Αυτοκίνητο της Χρονιάς



    ΣΧΟΛΙΑ