• AUTO

    Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θέλουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο!


    Έρευνα της Nissan καταδεικνύει ότι το 70% των Ευρωπαίων οδηγών, θα θεωρούσε ένα ηλεκτρικό όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό τους

    Για να καταλάβει τι παρακινεί ή εμποδίζει τους οδηγούς να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan διεξήγαγε την έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα ηλεκτρικό όχημα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89% των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε EV ήταν η σωστή απόφαση. Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα συμβατικό όχημα.

    Με το 97% των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων να δηλώνουν ότι η μετάβαση από συμβατικό σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο «ήταν όπως αναμενόταν» ή «ευκολότερη», γίνεται αντιληπτό ότι απεικονίζεται μια πολλά υποσχόμενη προοπτική για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, η πλειοψηφία (70% ) των οδηγών παραδέχεται ότι η αυτονομία των EVs τους είναι καλύτερη από την αναμενόμενη πριν από την αγορά.

    «Με αυτήν τη νέα έρευνα, βλέπουμε από πρώτο χέρι ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση. Καθώς συνεχίζουν να διερευνούν τι προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, δεσμευόμαστε να τους δείξουμε τα τεράστια οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας και πόσο εύκολο στην πραγματικότητα είναι να κάνουμε αυτή την μετάβαση», δήλωσε ο Περιφερειακός αντιπρόεδρος της Nissan AMIEO, αρμόδιος για την Προϊοντική Στρατηγική και την Τιμολόγηση Αρνό Σαρπεντιέρ. Από το χαμηλό κόστος χρήσης έως τις εκπληκτικές επιδόσεις, ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Nissan LEAF έχουν αναβαθμίσει την καθημερινή οδηγική εμπειρία προς το καλύτερο.

    Η έρευνα απεικονίζει την ηλεκτρική οδήγηση ως ευχάριστη και επιθυμητή, με το 89% των Ευρωπαίων οδηγών EV να είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους και το 78% να δηλώνει ότι είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν. Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (34%) των οδηγών EV αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην ενίσχυση της απόλαυσης πίσω από το τιμόνι. Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των οδηγών ICE που εξετάζουν την αγορά ενός EV, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για την μετάβαση αυτή, καθιστώντας τον ρόλο του ηλεκτρικού οχήματος στην ηλεκτρική επανάσταση, πιο εμφανή από ποτέ.

    Η έρευνα κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (49%) εκ των οδηγών συμβατικών οχημάτων σκέφτονται την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με το 40% των οδηγών EV να έχουν πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη αγορά για τον ίδιο λόγο. Το 33% των οδηγών EV έλαβε την απόφαση λόγω των μηδενικών εκπομπών των ηλεκτρικών οχημάτων, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας.

    Η Nissan έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στις δραστηριότητές της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Για την Ευρώπη, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της έως το τέλος της οικονομικής χρήσης του 2023, ενώ θα επεκτείνει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο εργοστάσιό της στο Sunderland με το 20% της ενέργειας του εργοστασίου να προέρχεται από όλες τις επιτόπιες ανανεώσιμες πηγές και να είναι αρκετή για να κατασκευάσει κάθε Nissan LEAF που πωλείται στην Ευρώπη.

    Η προοπτική του χαμηλού κόστους χρήσης δελεάζει το 31% των οδηγών ενός συμβατικού αυτοκινήτου που σκέφτονται να το αλλάξουν με ένα ηλεκτρικό. Από την άλλη πλευρά, έχοντας κάνει αυτή την αλλαγή, το 83% των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων παραδέχεται ότι το Electric Vehicle τους έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης από το αναμενόμενο.

    Διαβάστε επίσης:

    Nissan LEAF: Πάνω από 200.000 χιλιόμετρα χωρίς σταγόνα βενζίνης

    Nissan: Θέτει στόχους για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα για το 2050

    Ο ταχύτερος φορτιστής αυτοκινήτου στην Ελλάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ