• AUTO

    Η Ford επιστρέφει στο Le Mans!


    Η Mustang θα συμμετάσχει στον εμβληματικό αγώνα αντοχής το 2024.

    Η αγωνιστική Mustang GT3, η οποία βασίζεται στην ολοκαίνουργια Mustang Dark Horse του 2024, παρουσιάστηκε σήμερα στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή στην παραμονή του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων του. Η αγωνιστική Mustang υιοθετεί μια τολμηρή, πολύχρωμη νέα εμφάνιση που υπογράφει ο Troy Lee, ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Η θρυλική Mustang GT3 αποτελεί την πρώτη ενασχόληση του Lee με αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford. Με την παρουσίαση αυτή, η Ford εισάγει επίσημα τη Mustang στην παγκόσμια κατηγορία FIA GT3. Ο πιο πρόσφατος θρίαμβος της Ford στις 24 ώρες του Le Mans ήταν το 2016 με το Ford GT. Ταυτόχρονα με την παρουσίαση, η Ford αποκαλύπτει επίσης τη νέα, παγκόσμια ταυτότητα της Ford Performance με μια πιο καθαρή, απλουστευμένη εμφάνιση που θα κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της σε όλα τα αγωνιστικά της οχήματα. Αυτή η εκφραστική και συναρπαστική νέα ταυτότητα θα συμβάλει στην τοποθέτηση της Ford Performance ως μιας ξεχωριστής μάρκας lifestyle με σπορ νοοτροπία. Το νέο σήμα της Ford Performance μπορεί να ενσωματωθεί ευκολότερα σε διάφορα περιβάλλοντα και χώρους, όπως στα χρώματα των αυτοκινήτων, σε εμπορικά είδη και ενδύματα, σε στοιχεία προβολής, σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ, καθώς και σε διαφημίσεις.

    Η Ford Performance επέκτεινε τη σχέση της με δύο μακροχρόνιους συνεργάτες της, την Multimatic και την M-Sport, με σημείο αναφοράς το συγκεκριμένο το project. Η Multimatic, η οποία κατασκεύασε το εμβληματικό Ford GT, συμμετείχε επίσης στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Ford GT και θα βοηθήσει στην κατασκευή και υποστήριξη των Mustang GT3, ενώ η M-Sport, ο επί σειρά ετών συνεργάτης της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και δύο φορές Πρωταθλήτρια Ομάδα, θα συναρμολογεί τους κινητήρες V8 Coyote των 5,4 λίτρων που αναπτύχθηκαν από την Ford Performance και τροφοδοτούν αυτό το ισχυρό νέο pony της Ford.

    Η αγωνιστική Mustang GT3 διαθέτει ειδική ανάρτηση με ανισομεγέθεις βραχίονες, κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο πίσω, πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα, καθώς και ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο που αναπτύχθηκε για την επίτευξη των στόχων της κατηγορίας GT3. Πριν τρέξει στο Le Mans το 2024, η Mustang GT3 θα αγωνιστεί σε διάφορες σειρές αγώνων της κατηγορίας GT3 σε όλο τον κόσμο στα χέρια ομάδων πελατών.  Η πρώτη, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, είναι η Proton Competition. Με έδρα το Ehingen της Γερμανίας, η Proton σκοπεύει να συμμετάσχει με δύο Mustang GT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, ξεκινώντας το 2024. Η Ford Performance θα συμμετάσχει επίσης μέσω ενός εργοστασιακού αγωνιστικού προγράμματος με δύο Mustang GT3 στην κατηγορία GTD Pro της IMSA. Τη διαχείρισή του θα έχει η Multimatic Motorsports με αφετηρία το 2024 τον αγώνα Rolex 24 που πραγματοποιείται στην Daytona. Οι αγωνιζόμενοι και οι ομάδες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια Mustang GT3 προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες θα βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

    Διαβάστε επίσης

    Αλλάζει η Αστυπάλαια;



    ΣΧΟΛΙΑ