• AUTO

    GP Σαουδικής Αραβίας: Ταχύτερος ο Χάμιλτον!

    GP Σαουδικής Αραβίας: Ταχύτερος ο Χάμιλτον!


    Η πρώτη μέρα στην πίστα της Τζέντα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για ομάδες, οδηγούς και μηχανικούς.

    O Βρετανός πρωταθλητής έχει παράδοση να προσαρμόζεται γρήγορα σε νέες πίστες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το Καναδικό GP πίσω στο 2007, όταν και οι προσομοιωτές δεν είχαν τέτοια δύναμη. Ο τότε πρωτάρης Χάμιλτον πήρε νίκη, pole και ταχύτερο γύρο στην πίστα Ζυλ Βιλνέβ που έβλεπε για πρώτη φορά. Τα ίδια κάνει και στη Τζέντα 14 χρόνια μετά. Έχει το ταχύτερο πέρασμα με τη μέση γόμα (C3) τη στιγμή που ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν διαμαρτύρεται πως δεν μπορεί να βρει τρόπο να φέρει τα εμπρός ελαστικά σε θερμοκρασία λειτουργίας.

    Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών υπό το φως του ήλιου δεν είναι αντιπροσωπευτική. Επίσης οι οδηγοί μάθαιναν και η φρέσκια άσφαλτος στρώνονταν με γόμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χρόνοι βελτιώθηκαν 8 δέκατα από την πρώτη στη 2η περίοδο.

    Το FP2 διήρκησε 56 λεπτά καθώς η διαδικασία διακόπηκε με κόκκινη σημαία καθώς ο Λεκλέρκ έχασε τον έλεγχο της Ferrari και χτύπησε με δύναμη στα προστατευτικά πλαϊνά. Ευτυχώς ο Μονεγάσκος οδηγός βρήκε αλώβητος. H έξοδός του όμως δεικνύει πόσο δύσκολο είναι να αποφύγεις την επαφή με τον τοίχο στη Τζέντα. Θεωρώ δεδομένη την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας την Κυριακή. Αδυνατώ να φανταστώ πως θα στρίψουν χωρίς επαφή στην 1η στροφή οι Χάμιλτον Φερστάπεν αν βρίσκονται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

    Ο Χάμιλτον αναφερόμενος στην πίστα την χαρακτήρισε απίστευτα γρήγορη είπε ότι αν βρεις ρυθμό είναι απολαυστικό να οδηγείς και τόνισε πως τα επίπεδα πρόσφυσης είναι υψηλά. Ήταν επιφυλακτικός όσον αφορά στις ισορροπίες δυνάμεων και είπε ότι οι Red Bull θα είναι γρήγορες στη μάχη με το χρονόμετρο. Ο Μπότας έκανε λόγο για έκρηξη αδρεναλίνης και για πολύ γρήγορη πίστα. Μένει να δούμε ποιος θα έχει το ρυθμό να πάρει την pole αύριο. Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 19:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote.

    Συνολικά οι χρόνοι στο FP2 σήμερα ήταν:

    Διαβάστε επίσης

    EKO Acropolis Rally FORUM: Απολογισμός!

    Jeep και rock!

     GP Σαουδικής Αραβίας: Για πρώτη φορά!



    ΣΧΟΛΙΑ