Η Γερμανία θα πρέπει να αποκτήσει ένα εκατομμύριο σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ενόψει των συναντήσεων που θα έχει αύριο με εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχάνων.
Αντικείμενο αυτής της συνάντησης είναι το πώς θα επιταχυνθεί η μετάβαση προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με χαμηλές εκπομπές καυσαερίων.
«Για τον σκοπό αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εκατομμύριο σταθμούς φόρτισης μέχρι το έτος 2030 και η βιομηχανία θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια, αυτό θα συζητήσουμε», είπε η καγκελάριος. Σήμερα η Γερμανία διαθέτει μόλις 20.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης.
Ο Στέφαν Βάιλ, ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, όπου εδρεύει η Volkswagen, έχει δηλώσει ότι θέλει να υπάρξει δέσμευση ότι μέχρι το 2021 θα δημιουργηθούν 100.000 τέτοιοι σταθμοί. Σύμφωνα με τον Βάιλ, θα πρέπει να απλοποιηθεί η νομοθεσία περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή περισσότερων δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών φόρτισης. «Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται ενώπιον πολύ απαιτητικών καιρών, κάτι που θα πρέπει να συνοδευτεί από την ενεργή συμμετοχή εκείνων που χαράσσουν την πολιτική», σχολίασε.
Η Μέρκελ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, καθώς είναι προφανές ότι χρειάζονται λιγότεροι εργαζόμενοι για την κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε σύγκριση με τα συμβατικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Ιράν εκτόξευσε 7 πυραύλους εναντίον του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν – 6 αναχαιτίστηκαν
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στον ανακριτή ο 41χρονος δράστης – Παραμένουν στο νοσοκομείο τα παιδιά – Γνωρίζουν ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα
- Ποντάρισμα στα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων
- Παύλος Μαρινάκης: Την Πέμπτη οι αλλαγές στην κυβέρνηση – Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα από Σαμάρα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Αφοπλιστικός Γιώργος Οικονόμου: «Τα κάνω όλα για τα λεφτά» – «Ασχολήθηκα με τη ναυτιλία γιατί οι μαθηματικοί δεν βγάζουν χρήματα»
Γιατί πέφτουν οι τράπεζες, οι ξεχωριστές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Allwyn, το mega deal Βαρδινογιάννη-Στάσση, η κερδοσκοπία της Φιλίππα και το «χαστούκι», ο χρυσός μισθός της Δαμανάκη, η Banco Safra πάει Ρηγίλλης, το κάλεσμα των Coustas και η εξομολόγηση της Βίσση και η Ιωάννα Λαλαούνη στο My Story
Έλληνες εφοπλιστές: Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα τάνκερ με στόλο αξίας 66,3 δισ. δολ. – Πρωτιά και στις νέες παραγγελίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.