• AUTO

    Fiat Topolino: Dolce Vita!


    Η ομορφιά ποτέ δεν ήταν πιο προσιτή πιο βιώσιμη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

    Η Fiat συνεπής στους στόχους της για την ανάπτυξη βιώσιμης αστικής μετακίνησης και στην προσπάθειά της να μετατρέψει το περιβάλλον κάθε πόλης σε ένα ‘χαλαρωτικό παιχνιδότοπο’, όπου η οδήγηση γίνεται μία εμπειρία ακόμα πιο εύκολη, βιώσιμη και προσβάσιμη από όλους.

    Αυτός ο στόχος παίρνει σάρκα και οστά  με το νέο Fiat Topolino, ένα ‘παιχνιδιάρικο’ και ‘cool’ καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αφορά όλη την οικογένεια, ακόμα και τα νεότερα μέλη της, καθώς δικαίωμα οδήγησής του έχουν όλοι από 16 χρονών και πάνω. Ένα ηλεκτρικό όχημα κατάλληλο για κάθε στιγμή και μέρος, που προσφέρει πληθώρα τρόπων χρήσης.

    Το Topolino είναι η ιδανική λύση μετακίνησης για την πόλη ή για μικρές αποστάσεις, και μπορεί να κινείται παντού χάρη της ηλεκτρικής φύσης του. Ως φόρος τιμής στην ιστορία της μάρκας και στην ικανότητά της να καινοτομεί παρουσιάζοντας ‘cool’ και όμορφες προτάσεις, ενσωματώνει τέλεια το στυλ μίας καινούργιας Dolce Vita, καθώς και την αυθεντική ιταλική κομψότητα.

    Με πραγματικά μοναδικά αξεσουάρ – όπως το μικρό ντους, που το καθιστά απαραίτητο για την τέλεια βόλτα στην παραλία -, και το φρέσκο σχεδιασμό του, το νέο Fiat Topolino προσελκύει επίσης ένα νέο target group.

    Επιπλέον, αντικατοπτρίζει τέλεια τη δέσμευση της Fiat για βιωσιμότητα: χάρη στην ηλεκτροκίνησή του, επιτυγχάνει μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα και μειωμένο ηχητικό αποτύπωμα, σεβόμενο την ανάγκη βιωσιμότητας των αστικών κέντρων. Το εξαιρετικά μικρό του μέγεθος, δεν επιβαρύνει την κυκλοφορία, αντιθέτως, καθιστά το Topolino το ιδανικό μέσο αστικής μετακίνησης.

    Αποστολή της Fiat είναι να συνεχίσει να προσφέρει επαναστατικά μέσα αστικής μετακίνησης, αλλά αυτή τη φορά κάνοντας την ανατροπή, μέσω μίας πιο φρέσκιας και διαφορετικής προσέγγισης: με το Topolino, η μάρκα συμβάλλει καθοριστικά στην βιώσιμη αστική μετακίνηση, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα προς τον ευχάριστο και καθολικό εξηλεκτρισμό.

    Το Fiat Topolino θα κάνει τους νέους να ερωτευθούν και πάλι το ‘αυτοκίνητο’, συναρπάζοντας εκείνους που αποκαλούμε ‘Generation Z’, ένα νεανικό κοινό που δείχνει μεγάλη ευαισθησία και δίνει μεγάλη προσοχή σε ζητήματα βιωσιμότητας, επιθυμεί μία πιο φιλική, προσωπική και οικολογική λύση μετακίνησης.

    Το Topolino αντιπροσωπεύει επίσης και το τετράτροχο όνειρο των οπαδών της Riviera, όντας το ιδανικό όχημα για να βιώσουν την εμπειρία του καλοκαιριού. Ένα μέσον με διπλή ιδιότητα: ιδανικό για τις βόλτες σε παραθαλάσσιες διαδρομές, αλλά και για την χαοτική κυκλοφορία στο κέντρο μίας μεγαλούπολης.

    Το Fiat Topolino που είναι το μικρό αδελφάκι του 500, έχει πάρει το όνομά του από το αυθεντικό 500(cinquecento) και αποκαλείται χαϊδευτικά «Topolino»(ποντικάκι), λόγω του μικρού του μεγέθους, έρχεται να διευρύνει την γκάμα, και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το στυλ του, όπως και του ιστορικού του προγόνου, διακρίνεται για την εντυπωσιακή του απλότητα, ένα σχέδιο που εστιάζει στο «less is more», και που παντρεύει αρμονικά την απλότητα και την ομορφιά.

    Η ανεξαρτησία είναι η λέξη κλειδί: μοιραστείτε το με τους αγαπημένους σας, κινηθείτε παντού και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, και ύστερα, παρκάρετε όπου θέλετε. Σε σύγκριση με ένα σκούτερ, το μοντέλο αυτό παρέχει μία πληθώρα δυνατοτήτων. Μπορεί να οδηγηθεί ανεξάρτητα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είναι πιο ασφαλές στην κατασκευή του, και σας επιτρέπει να μοιράζεστε τις διαδρομές σας με φίλους ή την οικογένεια.

    Η γκάμα αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους/εκδόσεις αμαξώματος, την κλειστή και την ανοιχτή, όπου και οι δύο έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους: ένα χρώμα (το Verde Vita), ένα σχέδιο τροχών, και μία αισθητική προσέγγιση του εσωτερικού. Χάρη στο εξαιρετικά μικρό του μέγεθος σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο (2,53 μέτρα μήκος), είναι εύκολο στο χειρισμό, και με την ασφαλή τελική ταχύτητα των 45 km/h, το Topolino ξυπνά και πάλι την επιθυμία να κινηθεί κανείς χωρίς καθόλου άγχος.

    Και τα δύο μοντέλα εξασφαλίζουν την απαραίτητη ευελιξία, καθώς η μπαταρία των 5,4 kWh προσφέρει εξαιρετικές ηλεκτρικές επιδόσεις, όπως ο χρόνος που απαιτείται για μία πλήρη φόρτιση που δεν ξεπερνά τις τέσσερεις ώρες, αλλά και η αυτονομία που φτάνει τα 75km. Πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο απαιτείται για τη βόλτα σας στην παραλία, ή τις καθημερινές διαδρομές σας στο κέντρο της πόλης.

    Μικρές διαστάσεις  εξωτερικά, με εντυπωσιακή όμως εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, χάρη στα δύο μη ευθυγραμμισμένα καθίσματα, τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια που διευρύνει σημαντικά την αίσθηση της ευρυχωρίας στο εσωτερικό του, αλλά κυρίως χάρη στους στρατηγικά τοποθετημένους αποθηκευτικούς χώρους, όπως αυτός μεταξύ οδηγού και συνοδηγού όπου μπορεί να τοποθετηθεί μία βαλίτσα, με τη χωρητικότητα συνολικά των αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό του, να φτάνει τα 63lt.

    Το Fiat Topolino προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων εκλεπτυσμένης εξατομίκευσης, που δίνουν ακόμα περισσότερη έμφαση στην ιδιαίτερα καλοκαιρινή, ‘Riviera’ προσωπικότητά του: είναι γεγονός ότι το αυτοκίνητο μπορεί να εφοδιαστεί αποκλειστικά ακόμα και με ένα ‘super cool’ μικρό ντους, για τις μέρες εκείνες που θα αισθανθεί κανείς την ανάγκη για μία μικρή απόδραση στην παραλία.

    Η κλειστή έκδοση μπορεί να εξατομικευθεί με αυτοκόλλητα σε εφέ ξύλου στις πόρτες, ενώ στην ανοιχτή έκδοση στην οροφή μπορούν να προστεθούν αυτοκόλλητα – με λωρίδες σαν καλοκαιρινή σκηνή –δίνοντας στο αυτοκίνητο μια επιπλέον πινελιά Dolce Vita.

    Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με το Dolcevita Box, το οποίο είναι μια κομψή και λειτουργική υφασμάτινη θήκη μέσα στην οποία μπορούν να αποθηκευτούν προσωπικά αντικείμενα, καθώς και καλύμματα καθρεφτών με vintage εφέ χρωμίου. Αυτό που τα διαφοροποιεί είναι η προσθήκη των μαρσπιέ με την επιγραφή Dolcevita και το σχοινί στη θέση των θυρών στην ανοιχτή έκδοση, και της αντηλιακής κουρτίνας για την οροφή στην κλειστή έκδοση.

    Επιπλέον, στην ιστοσελίδα των Αξεσουάρ της Fiat ή στους αντιπροσώπους της, διατίθεται μία πλήρης γκάμα αξεσουάρ που θα ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη των πελατών. Εδώ, διατίθενται πέντε διαφορετικά αξεσουάρ, που ταιριάζουν απόλυτα με το στυλ Topolino: μια ευρύχωρη rack bag, ένας ανεμιστήρας USB, ένα ηχείο Bluetooth, ένα θερμός για ζεστά και κρύα ροφήματα, και δύο καλύμματα καθισμάτων που μετατρέπονται, όταν χρειάζεται, σε άνετες και απαλές πετσέτες θαλάσσης.

    Όλα αυτά, φυσικά σε χρώμα Verde Vita. Το νέο Topolino είναι απόλυτα συνυφασμένο με την αποστολή της Fiat να είναι πρωτοπόρος στη βιώσιμη και προσβάσιμη σε όλους, αστική μετακίνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Μια στιλάτη βόλτα!

    Ιδού το νέο Fiat 600e!

    Alfa Romeo: Η κορυφαία premium μάρκα!



    ΣΧΟΛΙΑ