• AUTO

    F1, Βρετανία: Με Covid-19 o Πέρεζ, ο Χούλκενμπεργκ στη θέση του!

    Σέρτζιο Πέρεζ


    Ήταν θέμα χρόνου να κολλήσει κάποιος οδηγός Covid -19 δε θα μπορούσε όμως να γίνει σε χειρότερη στιγμή.

    Η F1 ζήτησε και πήρε ειδική άδεια από τη βρετανική κυβέρνηση ώστε όλο το προσωπικό της (σ.σ.: πάνω από 2000 άτομα μαζί με F2, F3) να μπει και να βγει από τη χώρα, χωρίς 14ημερη καραντίνα. Είναι προγραμματισμένα αυτό και το άλλο Σαββατοκύριακο δυο GP στο Σίλβερστον και χτες βράδυ διεγνώσθη με Covid -19 ο οδηγός της Racing Point, Σέρτζιο Πέρεζ.

    Η ομάδα έχει το εργοστάσιό της απέναντι από την πίστα και αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανησυχία και γίνεται εντατική ιχνηλάτηση στις επαφές που είχε ο Μεξικάνος οδηγός τις τελευταίες μέρες.

    Σύμφωνα με το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθεί η F1 οι ομάδες δεν έρχονται σε επαφή η μια με την άλλη, ενώ και σε κάθε ομάδα υπάρχουν δυο μέρη που επίσης δεν έρχoνται σε επαφή ανάμεσά τους.

    Σέρτζιο Πέρεζ

    Προφανώς η ανησυχία στα πάντοκ είναι μεγάλη, ήδη όσοι ήταν σε στενή επαφή με τον οδηγό της Racing Point έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ο Πέρεζ δεν έχει συμπτώματα, αισθάνεται καλά και είναι απομονωμένος.

    Ακούγεται πως η Racing Point θα τον αντικαταστήσει με τον πολύπειρο Νίκο Χούλκενμπεργκ που έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν για την ομάδα όσο αυτή ήταν Force India. Για να γίνει βέβαια αυτό πρέπει και ο Γερμανός οδηγός να αποδειχτεί αρνητικό στον ιό και να υπογράψει συμφωνία με την ομάδα. H FIA έχει ξεκαθαρίσει πως δεδομένων των συνθηκών θα αποδεχτεί την αλλαγή.

    Οι επικεφαλής της F1 πιστεύουν πως οι αγώνες μπορούν να συνεχιστούν κανονικά. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες δυο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών.



    ΣΧΟΛΙΑ