• AUTO

    F1 Τουρκία: Ευκαιρία για τον Μπότας!


    Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes μπορεί σήμερα υπό προϋποθέσεις να πάρει την 10η νίκη της καριέρας του.

    Η μάχη του πρωταθλήματος οδηγών ανάμεσα στο Χάμιλτον και στο Φερστάπεν έχει 7 πράξεις, η πρώτη θα παιχτεί σήμερα στο Istanbul Park. Ο Βρετανός προηγείται με 2 βαθμούς διαφορά και σήμερα λόγω αλλαγής του θερμικού κινητήρα στην υβριδική μηχανή εκκινεί από την 11η θέση δίπλα στον Οκόν και πίσω από τον Τσουνόντα. Ο Ιάπωνας με την Αlpha Tauri είναι ο μόνος οδηγός που θα εκκινήσει με τη μαλακή γόμα από τους πρώτους 11. Όλοι οι υπόλοιποι θα εκκινήσουν με τη μέση γόμα. 

    Ο Φερστάπεν έχει περισσότερα να χάσει από το να κερδίσει προσπαθώντας να κοντράρει τον Μπότας. Καθότι η άσφαλτος στην πίστα έχει στρώσει οι Mercedes φάνηκε καθαρά την Παρασκευή πως έχουν σημαντικό πλεονέκτημα. Το ίδιο φάνηκε και χτες. Αν ο Φινλανδός φύγει μπροστά λοιπόν στην εκκίνηση δύσκολα θα κρατηθεί πίσω του ο Φερστάπεν. Επιπλέον δεν έχει λόγο να πιέσει και να ρισκάρει κάποια επαφή ή έξοδο με τον Μπότας. Ενώ την ίδια στιγμή ο Φινλανδός δεν έχει τίποτα να χάσει. Ο Φερστάπεν θα έχει περισσότερο το νου πίσω, στον Χάμιλτον, και θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει μπροστά του. Σίγουρα ο Λεκλέρκ θα προσπαθήσει να ασκήσει πίεση και να περάσει τη Red Bull. 

    Μπορείς απλά να κερδίσεις αύριο; Σε παρακαλώ Βάλτερι!

    Έστω και στις θέσεις 2-3 να τερματίσουν οι Χάμιλτον – Φερστάπεν, ο Ολλανδός θα πάρει 3 βαθμούς παραπάνω. Παίζει ρόλο βέβαια και ποιος θα πάρει το βαθμό του ταχύτερου γύρου. Για να φτάσει βέβαια ο Χάμιλτον πίσω από το Φερστάπεν θα πρέπει να μείνει μακριά από προβλήματα στην εκκίνηση και μετά να περάσει τους Φέτελ, Τσουνότα, Στρολ, Νόρις, Πέρεζ, Αλόνσο, Γκασλί, Λεκλέρκ. Πράγμα εφικτό αλλά όχι εύκολο.  Είναι σώφρον, λοιπόν, ο Ολλανδός να κάνει αγώνα αναμονής, ποντάροντας σε στραβοπάτημα του αντιπάλου του και όχι στην ενδοτικότητα του Μπότας. 

    Ρίχνοντας μια ματιά στις διαθέσιμες γόμες για κάθε οδηγό βλέπει κανείς αμέσως πως οι Μπότας, Φερστάπεν, Χάμιλτον έχουν από δυο σετ σκληρής γόμας (C4) απάτητα. Περιμένουμε λοιπόν να τους δούμε σε στρατηγική δυο αλλαγών. 

    Σύμφωνα με την Pirelli η ταχύτερη στρατηγική είναι μέση/σκληρή/σκληρή γόμα. Λογικά ο Φερστάπεν θα προσπαθήσει να κάνει περισσότερους γύρους με τα πρώτα σετ ώστε να έχει πιο φρέσκα ελαστικά όταν θα τον φτάσει, αν τον φτάσει ο Χάμιλτον. Δεν ξέρω αν κάποιος από τους 3 πρώτους δοκιμάσει στρατηγική μιας αλλαγής, αν το κάνει κάποιος λογικά θα είναι ο Μπότας. 

    Η σειρά εκκίνησης είναι:

    Ο καιρός σήμερα θα είναι συννεφιασμένος στο Istanbul Park αλλά είναι μειωμένες οι πιθανότητες βροχής. Η χαμηλή θερμοκρασία θα ευνοήσει όσους σε μια αλλαγή, αλλά αυτοί με τις δυο αλλαγές θα μπορούν να πιέσουν περισσότερο. Αν θέλετε μπορείτε να μας δείτε σήμερα στις 14:00 στο Instagram F1 Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Εκεί θα αναλύσουμε όλες τις πιθανές στρατηγικές. Για να μας δείτε αρκεί να ακολουθήσετε ένα από τα δυο προφίλ: @seitanf1 ή @pournarakis. Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. Πιστεύω πως θα κερδίσει ο Μπότας. 

    Διαβάστε ακόμη:

    F1 Τουρκία: Ο Χάμιλτον 1ος, ο Μπότας στην pole!



    ΣΧΟΛΙΑ