• AUTO

    F1 Σπα: Ο Φερστάπεν στην pole, 1ος ο Λεκλέρκ!


    Μεικτές συνθήκες επικράτησαν στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές του Βελγικού GP που εκκίνησαν με δεκάλεπτη καθυστέρηση, λόγω βροχής. Όταν άνοιξε το pit lane οι οδηγοί βγήκαν για τους πρώτους γύρους με ενδιάμεσα ελαστικά. Την ίδια ώρα βγήκε και ο ήλιος δίνοντας μια άλλη διάσταση στην μάχη με το χρονόμετρο. Η πίστα άρχισε να στεγνώνει, η αγωνιστική γραμμή να καθαρίζει, οι χρόνοι να πέφτουν και όλοι κοιτούσαν τις οθόνες περιμένοντας να φτάσουν οι χρόνοι στο 1:55 με τα ενδιάμεσα. Αυτό ήταν το σταυροδρόμι για να μπουν τα σλικ ελαστικά.


    Το Q1 διεξήχθη αποκλειστικά με ενδιάμεσα ελαστικά και δεν κατάφεραν να προκριθούν για τη συνέχεια οι Ρικιάρντο (Alpha Tauri), Ζου (Alfa Romeo), Σάρτζαντ (Williams), Άλμπον (Williams) και Χούλκενμπεργκ (Haas). Καθώς όλοι οι οδηγοί είχαν ελάχιστο χρόνο ελεύθερων δοκιμών στο FP1 κανείς τους δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για το σετάρισμα του μονοθεσίου. Ταχύτερος όλων ήταν ο Λεκλέρκ μπροστά από τους Φερστάπεν και Χάμιλτον.


    Στο Q2 οι οδηγοί ξεκίνησαν με ενδιάμεσα ελαστικά αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι είχε έρθει η ώρα των σλικ. Το θέμα ήταν πιο θα επιχειρήσει πρώτος. Εν τέλει αρκετοί οδηγοί τα έβαλαν, είχαμε όμως πολλά γλιστρήματα. Τα πιο σοβαρά ήταν στην στροφή 9 του Οκόν (Alpine) και του Μάγκνουσεν (Haas). Αμφότεροι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια όπως και οι Γκασλί (Alpine), Τσουνόντα (Alpha Tauri) και Μπότας (Alfa Romeo). Στην δεκάδα προκρίθηκαν οι Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren, Aston Martin. O Φερστάπεν μπήκε οριακά, όντας 10ος. Ακούστηκε να διαφωνεί με το μηχανικό του, επιμένοντας ότι έπρεπε να κάνει δυο γρήγορους γύρους.


    Το Q3 δικαίωσε τον ιπτάμενο Ολλανδό που έκανε μεγάλη διαφορά (8 δέκατα) από το δεύτερο Λεκλέρκ. Ο ίδιος πάντως επέμενε στις δηλώσεις του ότι ήταν αμφίρροπο, οριακό και πολύ δύσκολο. Καθώς η Red Bull χρησιμοποίησε στο μονοθέσιό του το 5ο φετινό κιβώτιο, ο Ολλανδός πήρε ποινή 5 θέσεων και θα εκκινήσει μεθαύριο από την 3η σειρά της εκκίνησης και την 6η θέση δίπλα στον Πιάστρι. Πρώτος θα είναι ο Λεκλέρκ έχοντας δίπλα του τον Πέρεζ και πίσω του Σάινθ, Χάμιλτον.

    Συνολικά η τελική κατάταξη ήταν:

    Αύριο η μέρα ανήκει στο Sprint. Στις 13:00 είναι προγραμματισμένες οι κατατακτήριες δοκιμές (Sprint Shootout) και στις 17:30 ο αγώνας Sprint. Απευθείας μετάδοση από ΑΝΤ1+. Ο αγώνας Sprint θα μεταδοθεί απευθείας και από τον ΑΝΤ1.

    Διαβάστε επίσης:
    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά καταγγελίες της Seajets

    Γιουβέντους: Ένας έτος αποκλεισμός από την Ευρώπη και 20 εκατ. πρόστιμο για το οικονομικό σκάνδαλο

    ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία ακόμη κι αν καταδικαστεί



    ΣΧΟΛΙΑ