• AUTO

    F1 Σπα: Εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης!


    Το Βελγικό GP ήταν πρώτο πρόγραμμα στη ζώνη προβολής του και έφτασε ως 65% στους νεαρούς άντρες.

     H F1 πάτησε γκάζι και στην τηλεθέαση αφού η συναρπαστική δράση των μονοθέσιων κέρδισε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Στο δυναμικό κοινό 18-54 κατέγραψε 17,2% και ήταν πρώτο στη ζώνη προβολής του με διαφορά 3,4 μονάδες από το δεύτερο κανάλι.

    Το επιμέρους ανδρικό κοινό ηλικίας 45-54 κατέγραψε 30,3% ενώ οι πιο φανατικοί της Formula 1 ήταν οι άνδρες ηλικίας 18-24 που άγγιξαν το 65%!

    Και οι γυναίκες, όμως, είδαν Formula 1, αφού σε επιμέρους γυναικείο κοινό 15-24 το Grand Prix του Βελγίου κατέγραψε 17,6%. Η ειδική εκπομπή «FORMULA 1 SHOW» που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ , φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, μια αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού της McLaren Λάντο Νόρις. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

     Το Grand Prix του Βελγίου ήταν ο 10ος θρίαμβος του Φερστάπεν σε 12 αγώνες μέσα στο 2023. Ο Ολλανδός πρωταθλητής κυριάρχησε στην πίστα του Σπα παρότι εκκινούσε από την 6η θέση. Στον 13ο γύρο ο Πέρεζ μπήκε στα πιτ και έβαλε τη μέση γόμα. Στον αμέσως επόμενο γύρο ακολούθησε ο Φερστάπεν.

    Βγαίνοντας η διαφορά ήταν σταθερή, αλλά ο Ολλανδός οδηγός τη «μάζεψε» γρήγορα και πέρασε μπροστά στον 17ο γύρο.

    Από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση, φτιάχνοντας μάλιστα μια διαφορά πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Ο Λεκλέρκ κατάφερε να κρατηθεί στην 3η θέση, κάνοντας διαχείριση της φθοράς των ελαστικών και της κατανάλωσης καυσίμου.

    Ο Χάμιλτον περιορίστηκε στην 4η θέση χωρίς να μπορέσει ν’ ασκήσει πίεση στη Ferrari.

    Αντίστοιχα, όμως, δεν είχε πίεση από την Aston Martin του Αλόνσο. Ο Ράσελ κατάφερε να τερματίσει 6ος εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των Πιάστρι και Σάινθ. Νόρις, Οκόν και Τσουνότα συμπλήρωσαν την δεκάδα, σ’ έναν αγώνα που έγινε χαμός εκτός των 10 πρώτων θέσεων, με τους Άλμπον, Γκασλί, Χούλκενμπεργκ, Ρικιάρντο να πρωταγωνιστούν στις μάχες για θέση.

    Στη βαθμολογία των οδηγών ο Φερστάπεν, που πήρε 33 βαθμούς (ο Χάμιλτον πέτυχε τον ταχύτερο γύρο) αυτό το Σαββατοκύριακο, διεύρυνε το προβάδισμά του (314β) από τον δεύτερο Πέρεζ (189β). Στην 3η θέση είναι ο Αλόνσο (149β) βρίσκεται έναν βαθμό μπροστά από το Χάμιλτον (148).

    Αντίστοιχα, η RBR έφτασε τους 503 βαθμούς και έχει υπερδιπλάσιους από τη δεύτερη Mercedes (247) που πιέζεται από Aston Martin (196) και Ferrari (191).  Επόμενος αγώνας στις 27/8 το Ολλανδικό GP.

    Διαβάστε επίσης

    Seat: Ρεκόρ εσόδων 7,4 δισ. στο 6μηνο!



    ΣΧΟΛΙΑ