• AUTO

    F1: Προγραμματίζεται ξεκίνημα για τις 5/7

    • του Τάκη Πουρναράκη


    Με σημερινή του ανακοίνωση ο ceo Chase Carey βάζει σε μια σειρά τις επόμενες κινήσεις της F1.

    Η ανακοίνωση της ακύρωσης του Γαλλικού GP συνοδεύτηκε από την δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της F1, για την πρόθεση να ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν από 3-5/7 στην Αυστρία. Η F1 σκοπεύει να κάνει αγώνες έως και τον Δεκέμβριο σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική με το φινάλε να έρχεται με αγώνες σε Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι.

    Μάλιστα πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και το σχετικό ημερολόγιο με 15-18 αγώνες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι πρώτοι αγώνες θα είναι χωρίς θεατές και εκφράζεται η ελπίδα ότι στη συνέχεια θα υπάρξουν και θεατές. Αυτές τις μέρες γίνεται ο σχεδιασμός για τις μετακινήσεις όλων των εμπλεκόμενων στους αγώνες.

    Επιπλέον αποφασίζονται σε συνεργασία με την FIA και τις ομάδες το μέλλον για τη F1, οι ημερομηνίες εφαρμογής των νέων οικονομικών, τεχνικών και αθλητικών κανονισμών που θα βελτιώσουν τον ανταγωνισμό και το θέαμα.

    Πάντως έρχονται σε πλήρη αντίθεση όσα σχεδιάζει η F1, με την αναβολή διεθνών αγώνων φέτος, όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το Μαραθώνιο του Βερολίνου και άλλες διεθνείς διοργανώσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ