• AUTO

    F1 Ολλανδία: Ο Φερστάπεν δε χάνει με τίποτα!


    Χαοτικό το Ολλανδικό GP με πολλές ανατροπές και δραματική εξέλιξη. Ο αγώνας ξεκίνησε σε στεγνό οδόστρωμα και σλικ ελαστικά, αλλά άρχισε να βρέχει αμέσως μετά. Κάποιοι οδηγοί όπως ο Πέρεζ, ο Λεκλέρκ, ο Γκασλί, ο Ζου έσπευσαν ν’ αλλάξουν λάστιχα. Ο Μονεγάσκος όμως δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί καθώς αλλεπάλληλα λάθη τον οδήγησαν σε εγκατάλειψη. Οι άλλοι δυο πήραν ποινή 5 δευτερολέπτων για υπέρβαση ταχύτητας στα πιτ, διεκδίκησαν την 3η θέση στο βάθρο που τελικά πήγε στον εξαιρετικό σήμερα, Γκασλί.

    Η βροχή έδωσε δραματική διάσταση στον αγώνα, καθώς επηρέασε την προσπάθεια των οδηγών στην αρχή. Ακόμη και ο Φερστάπεν έχασε το προβάδισμα από τον Πέρεζ γιατί καθυστέρησε ένα γύρο να μπει στα πιτ. Μπήκε στο δεύτερο γύρο για ενδιάμεσα ελαστικά και βρέθηκε 3ος προσωρινά. Ανέκτησε όμως γρήγορα το έδαφος και πέρασε μπροστά όταν στέγνωσε η πίστα και μπήκε για σλικ ελαστικά πριν τον Μεξικάνο. Πάντως μ’ αυτό τον τρόπο ο Πέρεζ βρέθηκε δεύτερος από 7ος που εκκινούσε και διατηρούσε αυτή τη θέση καθώς ο αγώνας άρχισε να εξελίσσεται προβλέψιμα. Όμως η βροχή ξανάρθε δέκα γύρους πριν το τέλος και αιφνιδίασε αρκετούς οδηγούς.

    Ο Ζου τράκαρε στη στροφή 1, ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να φτιαχτεί η μπαριέρα και όταν κόπασε η βροχή ο αλυτάρχης έδωσε επανεκκίνηση υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Πέρεζ είχε έξοδο και έπεσε 3ος πριν την επανεκκίνηση. Εκεί υπερέβη το όριο ταχύτητας στα πιτ και πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων που εν τέλει τον έφερε 4ο εκτός βάθρου. Συγκλονιστική μάχη του Σάινθ με το Χάμιλτον, με τον Ισπανό να κρατάει πίσω του το Βρετανό πρωταθλητή στην 6η θέση. Αντίθετα ο Ράσελ τερμάτισε τελευταίος μετά τη σύγκρουσή του με το Νόρις.


    Ο Φερστάπεν κέρδισε για 3η συνεχή φορά στο Ζάντφορτ, για 9ο συνεχή αγώνα, για 11η φορά φέτος και έπεται συνέχεια την ερχόμενη βδομάδα (3/9) στη Μόντσα. Η τελική κατάταξη ήταν:

    Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Φερστάπεν με 339 βαθμούς και ακολουθεί ο Πέρεζ με 201 βαθμούς, ο Αλόνσο με 168 βαθμούς και ο Χάμιλτον με 156 βαθμούς. Στη βαθμολογία των κατασκευαστών προηγείται η Red Bull με 540 βαθμούς και ακολουθεί η Mercedes με 255 βαθμούς, η Aston Martin με 215 βαθμούς και η Ferrari με 201 βαθμούς.

    O βασιλιάς της Ολλανδίας με το νικητή Μαξ Φερστάπεν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναδεικνύεται το σπουδαίο βυζαντινό κάστρο του Διδυμοτείχου

    Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος απώθησε αμερικανικό μη επανδρωμένο στη Μαύρη Θάλασσα

    Πυροσβεστική: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη



    ΣΧΟΛΙΑ