• AUTO

    F1 Μονακό: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες…


    Τα δάκρυα του νικητή, τα παραπανίσια κιλά του Πρίγκιπα, το ξύσιμο των μπαριέρων, τα γαλλικά του Χάμιλτον, το μπαούλο LV κ.α.

    Υποτονικός ήταν ο εξωαγωνιστικός ρυθμός στο Μονακό φέτος. Έτσι λένε οι πληροφορίες μου. Ο αγώνας στο Πριγκιπάτο έχει τη δική του δυναμική. Καταρχάς πάντοτε συνδυάζονταν με το φεστιβάλ των Καννών. Οι Κάννες τέλειωναν το Σαββατοκύριακο του GP ώστε οι διάσημοι και τα κορίτσια να έχουν το χρονικό περιθώριο να αλλάξουν γειτονιά.

    Φέτος ο μόνος που είδα εγώ στα πιτ ήταν ο Τομ Χόλαντ, μπορεί να τον έχετε περισσότερο στο μυαλό σας ως Spiderman.

    Επίσης μια μυθική μορφή για το τένις, η Σερένα Ουίλιαμς με 23 Grand Slam βρέθηκε ακόμη μια φορά στο Πριγκιπάτο. Προετοιμάζεται για το Ρολάν Γκαρός που ξεκινά σήμερα και καθότι τα δυο event τυχαίνει να έχουν ως κοινό χορηγό μια εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας, έγινε η σύνδεση με τη Σερένα να κουνά τη καρό σημαία στο νικητή Μαξ Φερστάπεν και να λέει και δυο λόγια προτού μπει στο αεροπλάνο για το Παρίσι: «Σ’ αυτή την αρένα δεν μπορώ να δώσω συμβουλές, είναι όμως κορυφαίοι αθλητές ο Μαξ και οι συναγωνιστές του».

    Ο 23χρονος Ολλανδός οδηγός πάντως δεν είχε μάτια για καμία άλλη παρά μόνο για την 32χρονη Κέλυ Πικέ, κόρη του Νέλσονα, 3 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή F1. Τι λόγος μου πέφτει τώρα εμένα, ο έρως χρόνια δεν κοιτά, μόνο δάκρυα έφερε στα μάτια του νεαρού οδηγού της Red Bull. Ο Μαξ μετά τη χθεσινή του νίκη (1η στο Πριγκιπάτο) βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του επικεφαλής της βαθμολογίας οδηγών στη Formula 1. Προσπερνώντας για 4 βαθμούς τον πρωταθλητή.

    Καταλαβαίνεις πως είσαι στο Πριγκιπάτο μέχρι και από το τρόπαιο, στο σχήμα της πίστας, το οποίο βρίσκονταν σε ειδική έκδοση μπαούλου της διάσημης εταιρείας Louis Vuitton.

    Γκρίνια πολύ, γκρίνια από το Χάμιλτον που εκκίνησε και τερμάτισε 7ος. Του έφταιγαν μέχρι και τα πόμολα στις πόρτες. Τα έβαλε με τους μηχανικούς του ο Βρετανός, αλλά εδώ που τα λέμε έχει κάθε δικαίωμα, γιατί κάθε φορά που κερδίζει επαναλαμβάνει: «Ευχαριστώ τους μηχανικούς μου, κερδίζουμε όλοι μαζί σαν ομάδα».

    Έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως φέτος η Red Bull δεν έστησε Energy Station στο λιμάνι. Προφανώς με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν ήταν αποδοτικό. Θυμίζω ότι ήταν ολόκληρη πλωτή πλατφόρμα με πισίνα όπου στήνονταν τα καλύτερα πάρτι. Ο επικεφαλής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ έπνιξε τον πόνο του σε μια βάρκα.

    Ακόμη όμως και στα κότερα ο ρυθμός ήταν υποτονικός. Επιτρέπονταν θεατές αλλά με χαμηλή πυκνότητα. Αυτό επηρέασε και τα μεσημεριανά γκαλά και τα βραδινά πάρτι

    Ο καλλιτέχνης Μαρκ Ντίκενς προσπάθησε να δημιουργήσει ένα νέο έργο στα πάντοκ του Μονακό την Παρασκευή με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν ελαστικά Pirelli ως πινέλα. Τα βύθιζαν σε μπογιά και τα κυλούσαν σε λευκό καμβά για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό έργο τέχνης. Την παράσταση έκλεψε ο Αλβέρτος που έχει παχύνει αρκετά είναι η αλήθεια.

    Ο τοπικός ήρωας Σαρλ Λεκλέρκ δεν έχει τερματίσει ποτέ στον αγώνα της πατρίδας του. Παρότι πήρε pole το Σάββατο ένα μηχανικό πρόβλημα δεν του επέτρεψε να εκκινήσει την Κυριακή. Το πρόβλημα μάλλον δημιουργήθηκε όταν τράκαρε το Σάββατο την τελευταία στιγμή προσπαθώντας να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του.

    Είναι απίστευτο το πόσο κοντά περνούσαν οι ρόδες από τις μπαριέρες εδώ ο Ράικονεν στρίβει στην έξοδο της Πισίνας με 150km/h. Μονακό ήταν και πέρασε, η F1 πάει για το Αζερμπαϊτζάν και τα κορίτσια για το Παρίσι καθώς σήμερα άρχισε το τουρνουά τένις.

    Διαβάστε επίσης:

    GP Μονακό: Μαξ φιλί για το νικητή!

    GP Μονακό: Δεν θα κερδίσει ο Χάμιλτον σήμερα!

    F1 Μονακό: Δραματική pole Λεκλέρκ!



    ΣΧΟΛΙΑ