• AUTO

    F1: Mercedes – Williams ως το 2030!


    Σε πρώτη ανάγνωση της είδησης η Mercedes δείχνει την πρόθεσή της αλλά και τη μακροχρόνια δέσμευσή της στη F1, ανανεώνοντας το συμβόλαιο συνεργασίας για την παροχή υβριδικών μηχανών στη Williams ως το 2030.

    Θυμίζουμε ότι από το 2026 θα υπάρξει μια σειρά σημαντικών αλλαγών στις υβριδικές μηχανές της F1 . Η Williams γίνεται μετά τη McLaren, η δεύτερη ομάδα της Mercedes που επιβεβαιώνει την συνεργασία της και με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2026.

    Η Mercedes-AMG τροφοδοτεί την ομάδα της Williams με υβριδικές μηχανές από το 2014 την αρχή της υβριδικής εποχής V6 των 1,6lt. Ως εκ τούτου, το 2023 ήταν η 10η σεζόν συνεργασίας μεταξύ της Mercedes-Benz και της Williams, και αυτή η σχέση θα φτάσει σχεδόν τις δύο δεκαετίες μέχρι τη σεζόν του 2030.

    Η Mercedes έχει χτίσει μια λαμπρή ιστορία από τότε που επέστρεψε στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αρχικά ως προμηθευτής κινητήρων το 1994 και στη συνέχεια ως κατασκευαστής το 2010.

    Στην υβριδική εποχή η Mercedes-AMG έχει σημειώσει 114 νίκες, συμπεριλαμβανομένων δύο με πελατειακές ομάδες (McLaren 2021 Μόντσα, Racing Point 2020, Σακχίρ) σε 204 Grand Prix και κέρδισε οκτώ συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών.

    Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Motorsport Toto Wolff, τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε τη δεύτερη ομάδα που θα συνεργαστούμε και μετά το 2026.

    Τα σημερινά νέα υπογραμμίζουν τη δύναμη της Mercedes-Benz στην F1 και ενισχύουν τη συνολική μας στρατηγική μηχανοκίνητου αθλητισμού . Από το 2014, συνεχίσαμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε τη σχέση μας με τη Williams.

    Η ιστορική ομάδα συνεχίζει να θέτει τα θεμέλια για επιστροφή σε πρωταγωνιστικό ρόλο και θα τους υποστηρίξουμε με την παροχή υβριδικής μηχανής».

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Williams Racing, James Vowles τόνισε:

    «Έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Mercedes-Benz και είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία στην επόμενη εποχή της Formula 1.

    Η τεχνογνωσία, η υποστήριξη και η τεχνολογία που φέρνει η Mercedes ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις φιλοδοξίες της ομάδας μας. Η μακροπρόθεσμη συμφωνία με τη Mercedes είναι ένα θετικό βήμα και αποτελεί μέρος των στρατηγικών μας στόχων για το μέλλον, ενώ θα διατηρήσουμε την τεχνογνωσία και τις ικανότητές μας στο σχεδιασμό και την κατασκευή».

    Η Williams μπορεί να υπερηφανεύεται για 16 τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1. Από την ίδρυσή της το 1977 από τον αείμνηστο sir Frank Williams και τον sir Patrick Head, η ομάδα έχει κερδίσει εννέα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών, σε συνεργασία με την Cosworth, τη Honda και τη Renault.

    Επίσης επτά τρόπαια του Πρωταθλήματος Οδηγών από οδηγούς θρύλους: Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill και Jacques Villeneuve.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέθανε ο «Κάιζερ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ

    MyAuto: Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

    Rolls Royce: Πωλήσεις ρεκόρ το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ