• sports

    Πέθανε ο «Κάιζερ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ

    • NewsRoom

    Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ


    Φτωχότερο είναι από σήμερα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας Μπεκενμπάουερ:

    Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο σύζυγός και πατέρας μας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του χθες, Κυριακή, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

    Σας ζητάμε να μας επιτρέψετε να θρηνήσουμε με σιωπή και να απέχετε από όλες τις ερωτήσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιανουαρίου 2024 έκανε πρεμιέρα στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Φραντς Μπεκενμπάουερ.

    Με αφορμή το ντοκιμαντέρ ο αδελφός του Βάλτερ είχε αποκαλύψει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Φραντς.

    «Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν πως είναι καλά και δεν μου αρέσει να λέω ψέματα. Δεν τα πάει καλά, αυτή είναι η αλήθεια. Η υγεία αντιμετωπίζει διαδοχικά σκαμπανεβάσματα» είπε ο αδελφός του.

    Η ιστορία της ζωής του «Καίσαρα»

    Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1945 και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Μάλιστα στις εκλογές της IFFHS αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος του 20ού αιώνα μετά τους Πελέ και Γιόχαν Κρόιφ.

    Παράλληλα ήταν έκτος σε ειδική ψηφοφορία μεταξύ των νικητών της Χρυσής Μπάλας που διοργάνωσε το γαλλικό περιοδικό France Football το 1999. Ο «Καίσαρας» ως αρχηγός της ομάδας της τότε Δυτικής Γερμανίας, την οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974.

    Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Μόναχο 1860, από την οποία μεταπήδησε στην Μπάγερν Μονάχου, όπου καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός. Μάλιστα θεωρείται ότι ήταν ο κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία.

    Με την ομάδα του Μονάχου αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Δυτικής Γερμανίας, όπως και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ ο ίδιος κέρδισε δύο φορές το βραβείο της Χρυσής Μπάλας.

    Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ακολούθησε καριέρα προπονητή αναλαμβάνοντας την εθνική Γερμανίας με την οποία έφτασε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατέκτησε έναν τίτλο.

    Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν, τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και σε θέσεις διεθνούς αρμοδιότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαβιέρ Μιλέι: Η Τσέλσι θέλει να αγοράσει ομάδα στην Αργεντινή 

    Times: Ο Κιλιάν Εμπαπέ σκέφτεται να μετακομίσει στην Premier League

    Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ