• AUTO

    F1 Μαϊάμι: Μασκ, Μπέζος, Έλισον στα πάντοκ!

    Στα πιτ της RBR, από δεξιά: Λάρι Έλισον, Στέφανο Ντομενικάλι, Έλον Μασκ, Γκρεκ Μάφι, Κρίστιαν Χόρνερ


    Χτες στο Hard Rock Stadium έγινε αισθητή η παρουσία 3 δισεκατομμυριούχων στα πιτ των ομάδων.

    Στα πρώτα 10 ονόματα της σχετικής λίστας του Forbes των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη για το 2022 φιγουράρουν στην 1η θέση αυτό του Έλον Μασκ, στην 2η θέση αυτό του Τζεφ Μπέζος και στην 8η θέση αυτό του Λάρι Έλισον.

    Χτες οι τρεις τους έκοβαν βόλτες στα πάντοκ της F1. Αθροίζοντας τις περιουσίες τους, το ποσό πλησιάζει το μισό τρις, προφανώς τα μεγέθη τους είναι μεγαλύτερα από την οικονομία μιας μικρής χώρας. Ο Έλισον είναι χορηγός της Red Bull, ο Μπέζος της Ferrari, πιθανόν όμως εξετάζουν την περίπτωση να επενδύσουν περαιτέρω στο σπορ.


    Ο Τζεφ Μπέζος έκλεψε την παράσταση με τις επιλογές του, όσον αφορά στο ντύσιμο της συνοδού του Λώρεν Σάντσεζ αλλά και την παρουσία του στα πιτ της McLaren τη στιγμή που η εταιρεία του μέσω της AWS χορηγεί την Ferrari. Ο μεγιστάνας της Amazon έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όσα του εξηγούσαν τα στελέχη της McLaren. Προφανώς οι φήμες για το επενδυτικό του ενδιαφέρον στη F1, θα φουντώσουν το επόμενο διάστημα. Ο Μπέζος συναντήθηκε τόσο με τον ceo της Liberty Media, Γκρεκ Μάφι αλλά και με τον Έλον Μασκ. Πριν λίγους μήνες η Liberty Media στην οποία ανήκουν τα εμπορικά δικαιώματα της F1, δέχτηκε πρόταση ύψους 20 δις από τη Σαουδική Αραβία για εξαγορά τους. Δεν έχει εκφραστεί πρόθεση πάντως για πώληση της F1. Η απήχηση του αθλήματος ανεβαίνει συνεχώς και σίγουρα πολλοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

    Ο Λάρι Έλισον συζητά με τον Έλον Μασκ υπό το βλέμμα του Κρίστιαν Χόρνερ.

    Την ίδια στιγμή που ο Μπέζος βρίσκονταν στη McLaren λίγα μέτρα πιο κάτω στα πιτ της Red Bull ο Λάρι Έλισον (Oracle) υποδέχονταν το συνεταίρο του (Tesla), Έλον Μασκ. Ο Έλισον που είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία στα 110 δις, έχει ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών στην Tesla. Ταυτόχρονα είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της Red Bull αυτή τη στιγμή. Ως οικοδεσπότης λοιπόν κάλεσε τον Έλον Μασκ στα πιτ για να συζητήσουν, όπως αποκάλυψε ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ για μπαταρίες.

     Φερστάπεν, Χόρνερ, Μασκ και ο γιός του Χ.

    Γεγονός παραμένει πως μετά το θάνατο του Ντήτριχ Μάτεζιτς οι αγωνιστικές δραστηριότητες της Red Bull στη F1, είναι σε μεταβατικό στάδιο και βλέποντας δυο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη να βρίσκονται στα πιτ της κορυφαίας ομάδας, σίγουρα γεννώνται σκέψεις για το μέλλον που προβλέπεται ευοίωνο.

    MIAMI, FLORIDA – MAY 06: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Elon Musk in the garage prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202305070016 // Usage for editorial use only //

    Διαβάστε επίσης

    F1 Μαϊάμι: Ο Πέρεζ στην pole!



    ΣΧΟΛΙΑ