• AUTO

    F1 Ιταλία, Φερστάπεν: Δε συμφωνώ με την απόφαση των αγωνοδικών!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Ο νεαρός Ολλανδός δείχνει το κακό του πρόσωπο ρίχνοντας νερό στο μύλο της αντιπαράθεσής του με το Χάμιλτον.

    Δεν έχω καλό προαίσθημα όσον αφορά στην εξέλιξη της κόντρας ανάμεσα στο Χάμιλτον και στο Φερστάπεν. Η σύγκρουση στη Βρετανία κορύφωσε μια ένταση ανάμεσά τους, φυσιολογική αν αναλογιστεί κανείς το διακύβευμα: Ο παγκόσμιος τίτλος!

    Τώρα όμως μετά το χθεσινό στη Μόντσα τα πράγματα παίρνουν μια άγρια τροπή. Προσωπικά θεωρώ το συμβάν, αγωνιστικό. Οι αγωνοδίκες όμως αφού εξέτασαν ενδελεχώς όλα τα διαθέσιμα replay, άκουσαν την άποψη των πρωταγωνιστών, εκπροσώπων των ομάδων και αξιολόγησαν τα δεδομένα τηλεμετρίας αποφάνθηκαν πως ο Φερστάπεν ήταν υπαίτιος και του επέβαλλαν ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα (Ρώσικο GP 26/9).

    Η απόφαση λέει: «Το μονοθέσιο 44 (ΧΑΜ) βγήκε από τα πιτ. Το μονοθέσιο 33(ΦΕΡ) ήταν στην ευθεία. Στην πινακίδα 50m πριν την στροφή το 44 ήταν σαφώς πιο μπροστά. Το 33 φρέναρε αργά και κινήθηκε προς το 44 παρότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν μπροστά, βρίσκονταν πίσω από την εμπρός ρόδα του 44. Ο οδηγός του 33 ισχυρίστηκε ότι ο οδηγός του 44 τον στρίμωξε. Ο οδηγός του 44 ισχυρίστηκε πως ο 33 επιχείρησε προσπέρασμα πολύ αργά και έπρεπε είτε να φρενάρει νωρίτερα ή να βγει εκτός πίστας. Οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν πως η κίνηση του Φερστάπεν ήταν βεβιασμένη και δεν του οφείλονταν χώρος καθώς βρίσκονταν πιο πίσω. Οπότε κρίθηκε υπαίτιος. Για το μέγεθος της ποινής οι αγωνοδίκες τόνισαν πως αξιολογείται η παράβαση και όχι οι συνέπειες αυτής».

    Ο Φερστάπεν μιλώντας σχετικά τόνισε: «Δίναμε μάχη για θέση. Ο Λιούις με στρίμωξε μέχρι που δεν είχα χώρο, οπότε χτυπήσαμε. Είμαι εδώ για να αγωνίζομαι σκληρά αλλά δίκαια. Δεν συμφωνώ πλήρως με την ποινή πιστεύω πως ήταν αγωνιστικό συμβάν. Η συνέχεια ήταν ατυχία, αλλά είμαστε και οι δυο επαγγελματίες θα προχωρήσουμε».

    Ο Χάμιλτον ήταν πιο ήπιος: «Ήμουν μπροστά στη στροφή 1 και στην είσοδο της στροφής 2. Ξαφνικά έπεσε πάνω μου. Είναι καλό ότι ο Βάλτερι ανέβηκε τρίτος φάνηκε η δυναμική του μονοθεσίου και πήραμε περισσότερους βαθμούς από τη Red Bull”.

    O επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ τόνισε πως ο Χάμιλτον ζει χάρη στο Halo, χωρίς την ύπαρξή του μπορεί να είχαν εξελιχθεί άσχημα τα πράγματα. Προφανώς θα έχουμε συνέχεια. O Φερστάπεν προηγείται με 6 βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος και επόμενος αγώνας είναι το Ρώσικο GP στις 26/9.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Ιταλία: Απίστευτο 1-2 για τη McLaren!

    EKO ACROPOLIS RALLY 2021: Νικητής ο Ροβάνπερα!

    F1 Ιταλία: Όλα δουλεύουν για το Φερστάπεν!



    ΣΧΟΛΙΑ