• AUTO

    F1 Ισπανία: O Λεκλέρκ στην pole!


    Ο Μονεγάσκος την κρίσιμη στιγμή έκανε αυτό που έπρεπε. Η διαχείριση των ελαστικών θα κρίνει τον αγώνα.

    Κατάμεστες κερκίδες, ενθουσιασμός, Ισπανοί σε παραλήρημα για Αλόνσο, Σάινθ και μια μοναδική ατμόσφαιρα που χρόνια είχαμε να ζήσουμε στο Μοντμελό.

    Το Q1 ξεκίνησε με θερμοκρασία αέρα στους 35 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος 47 βαθμούς Κελσίου. Έντονος νοτιοδυτικός άνεμος κυριαρχούσε την ώρα του αγώνα. Οι οδηγοί φάνηκε ξεκάθαρα ότι δυσκολεύονταν να κρατηθούν στη γραμμή που ήθελαν τα μονοθέσια παρουσίαζαν νευρικότητα. Ο Πέρεζ είχε μια έξοδο στο σικέιν 7-8.

    Εκτός διαδικασίας έμειναν οι δυο Williams, οι δυο Aston Martin και προς μεγάλη απογοήτευση των Αστούριας ο «πολύς» Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine. Ο Ισπανός που χτες στις ελεύθερες δοκιμές ήταν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, μπροστά από τον Οκόν, σήμερα έχασε έδαφος μόλις ο ταλαντούχος Γάλλος οδηγός βρήκε τα πατήματά του στην πίστα. Ο Οκόν ήταν ταχύτερός του στο FP3 και κατάφερε να προκριθεί το Q2.

    Στον Ισπανό πρωταθλητή έμεινε η πίκρα ότι στον τελευταίο του γύρο βρήκε μπροστά του την McLaren του Νόρις στο τελευταίο σικέιν. Οι κερκίδες ήταν κατάμεστες από κόσμο που αψήφησε τη ζέστη και ήρθε να υποστηρίξει το Σάινθ και τον Αλόνσο. Όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν την μαλακή γόμα C3 στο Q1.

    Το ξεκίνημα του Q2 βρήκε όλους τους οδηγούς να παλεύουν με τα μονοθέσια για να κρατηθούν χωρίς λάθη στην αγωνιστική γραμμή. Ταχύτερος όλων ήταν ο Φερστάπεν με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο Λεκλέρκ δεν έκανε 2η προσπάθεια. Στην 1η προσπάθεια ταχύτερος όλων ήταν ο Ράσελ με τη Mercedes. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δυο Alpha Tauri, ο Ζου με την Alfa Romeo, ο Οκόν με την Alpine και ο Νόρις με τη McLaren που πάτησε εκτός ορίων στη στροφή 12 και του αφαιρέθηκε ο ταχύτερος χρόνος. Στο Q3 μπήκαν οι Ferrari, Red Bull, Mercedes, Haas, ο Μπότας και ο Ρικιάρντο.

    Στην πρώτη προσπάθεια του Q3 ταχύτερος όλων ήταν ο Φερστάπεν που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:19. Ο Λεκλέρκ έκανε λάθος στο τελευταίο σικέιν και έχασε την προσπάθεια. Ο Σάινθ ήταν δεύτερος 0.35 πιο αργός από το Φερστάπεν.

    Ο Λεκλέρκ ήταν ο πρώτος που βγήκε για τη 2η προσπάθεια καθώς δεν είχε σημειώσει χρόνο. Παρά την πίεση ο Μονεγάσκος κατάφερε να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο και να πάρει την pole με χρόνο στο 1:18.750. Πρόκειται για την ταχύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί με τη νέα γενιά μονοθεσίων.

    Ο Φερστάπεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τη δύναμη της μηχανής του στον τελευταίο γύρο και έτσι δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στις δηλώσεις τόνισε πως θεωρεί ότι η Red Bull θα διαχειριστεί καλύτερα τα ελαστικά της. Αντίθετα ο Λεκλέρκ είπε ξεκάθαρα πως αν δεν βρουν τρόπο να διαχειριστούν τα ελαστικά θα χάσουν τη νίκη. Ο Σάινθ πιστεύει πως είναι όλα ανοιχτά για τον αγώνα, αλλά ήταν απογοητευτικός σήμερα, για τους συμπατριώτες του.

    Ο αγώνας εκκινεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. Συνολικά η κατάταξη ήταν:

    Διαβάστε επίσης

    F1 Ισπανία: Πράσινοι ταύροι, ασημί άλογα κι άλλα παράλογα!



    ΣΧΟΛΙΑ