• AUTO

    F1 ΗΠΑ: Νίκη Φερστάπεν στο Sprint!


    Ο Ολλανδός πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν κράτησε την 1η θέση στην πρώτη στροφή, ήλεγξε το ρυθμό και πήρε μια εύκολη νίκη.

    Σε αντίθεση με τον αγώνα Sprint στο Κατάρ όπου συνέβησαν όλα, ο αγώνας Sprint στις ΗΠΑ θα ξεχαστεί εύκολα, ακόμη και απ’ αυτούς που ξενύχτησαν για να τον δουν καθώς η εκκίνηση δόθηκε στη μια τα ξημερώματα.

    Ο Μαξ Φερστάπεν που εκκινούσε από την pole «στρίμωξε» μέχρι την άκρη της πίστας αριστερά του τον Λεκλέρκ που εκκινούσε 2ος και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά του.

    Ο Μονεγάσκος αναγκάστηκε να σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και τη 2η θέση από το Χάμιλτον στην πρώτη στροφή. Αυτή ήταν και η μόνη αλλαγή ανάμεσα στους 3 πρώτους σε σχέση με την εκκίνηση.

    Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με τη μέση γόμα (C3), πλην του Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός με τη Ferrari επέλεξε τη μαλακή γόμα (C4) αυτό τον βοήθησε να κερδίσει θέσεις στην εκκίνηση μετά τους πρώτους γύρους ανέβηκε 4ος.

    Όμως η απόδοση της μαλακής γόμας δεν ήταν σταθερή, ο Σάινθ αναγκάστηκε να διαχειριστεί την φθορά και έτσι τον πέρασαν οι Νόρις και Πέρεζ.

    Ο Ισπανός εν τέλει τερμάτισε στη θέση που εκκινούσε (6ος):

    «Ήταν δύσκολο να βγάλω 19 γύρους με τη μαλακή γόμα, ξέραμε ότι στο τέλος θα είχα πτώση απόδοσης. Στην αρχή έκανα προσπεράσματα, ανέβηκα 4ος, έχασε δυο θέσεις μετά, έδωσα όμως μια καλή μάχη με το Ράσελ, δεν ήταν εύκολο, πήραμε όμως τους βαθμούς».

    Ο Πέρεζ είναι ο μόνος από τους πρώτους έξι οδηγούς στον τερματισμό που δεν βρίσκονταν στην ίδια θέση στην εκκίνηση. Ο Μεξικάνος κέρδισε δυο θέσεις στον αγώνα.

    Πιο πίσω ο Ράσελ που εκκινούσε 11ος κατάφερε να ανέβει στην 7η θέση αλλά προσπαθώντας να περάσει τον Πιάστρι τον έσπρωξε εκτός πίστας.

    Οι αγωνοδίκες του έβαλαν ποινή 5 δευτερολέπτων έτσι ο Βρετανός περιορίστηκε στην 8η θέση πίσω από το Γκασλί. Ο Γάλλος κέρδισε δυο θέσεις από Άλμπον και Πιάστρι.

    Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ο Φερστάπεν ήταν επικριτικός για τους αγώνες Sprint:

    «Ως θεατής θα ήμουν απογοητευμένος καθώς από τον αγώνα Sprint παίρνεις μια ιδέα για την δυναμική των μονοθεσίων και μπορείς να μαντέψεις τι θα γίνει την Κυριακή».

    Αυτό που έδειξε το Sprint βέβαια, είναι πως δεν μπορείς εύκολα να προσπεράσεις, έτσι ο αποψινός αγώνας (21:00 Formula 1 Show, 22:00 Αγώνας απευθείας ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Φερστάπεν εκκινεί 6ος και δεν θα είναι εύκολο να ανέβει στην κορυφή.

    Η τελική κατάταξη στον αγώνα Sprint ήταν:

    Διαβάστε επίσης:

    F1 HΠΑ: Έπιασε τον Ταύρο ο Λεκλέρκ!

    ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το Σεπτέμβριο του ‘24

    Volvo: Επένδυση 30 εκατ. σε κέντρο λογισμικού!



    ΣΧΟΛΙΑ