• AUTO

    F1: Η Alfa Romeo αποχαιρετά τον Κίμι!

    F1: Η Alfa Romeo αποχαιρετά τον Κίμι!

    Alfa Romeo


    Το GP του Άμπου Ντάμπι θα είναι ο τελευταίος αγώνας για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

    Εκτός από το Ράικονεν αποχωρεί από την ομάδα και ο άλλος οδηγός ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Του χρόνου για την Alfa Romeo θα οδηγεί ο Βάλτερι Μπότας και ο νεαρός Κινέζος Γιανγνκ Ζου. Η Alfa Romeo αποχαιρετά τους δύο οδηγούς της, με ένα ξεχωριστό μήνυμα στα μονοθέσια της με τα οποία θα αγωνιστούν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Γιας Μαρίνα.

    Το μονοθέσιο του Iceman γράφει: «Τώρα θα σε αφήσουμε ήσυχο, Κίμι». Προφανώς αναφέρεται στον αγώνα του 2012 στη συγκεκριμένη πίστα όπου ο Ράικονεν προηγούνταν με τη Lotus (εν τέλει κέρδισε) και ο μηχανικός του τον ενημέρωνε για τις εξελίξεις πίσω του. Τότε ο Φινλανδός του είχε πει το εξής αμίμητο: «Leave me alone I kwon what Ι am doing».  Ο Iceman θα αγωνιστεί για τελευταία και 349η φορά στην καριέρα του την Κυριακή, καθώς έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του. Έχει πετύχει 18 pole, 46 ταχύτερους γύρους, 21 νίκες, ανέβηκε 103 φορές στο βάθρο και πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 2007.

    Τα μηνύματα είναι ενσωματωμένα στα λογότυπα της Alfa Romeo τα οποία βρίσκονται στα καλύμματα των κινητήρων, με τη γραμμή των γραμμάτων να αντικαθιστά το οριζόντιο μέρος από το Σταυρό της Πόλης του Μιλάνο. Το μονοθέσιο του Τζιοβινάτσι έχει  τις Ιταλικές λέξεις “Grazie di tutto, Antonio” (ευχαριστούμε για όλα, Aντόνιο) τιμώντας τη συμβολή του Ιταλού οδηγού στην εξέλιξη της ομάδας.

    Τα μηνύματα θα υπάρχουν πάνω στα μονοθέσια καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι και θα αποτελούν μια από τις ενέργειες που θα κάνει η ομάδα για να αποχαιρετήσει τους δύο της οδηγούς, με περισσότερες εκπλήξεις να αποκαλύπτονται στην πορεία.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ