• AUTO

    F1 Μπαχρέιν, δοκιμές εξέλιξης: Οι χρόνοι λένε την αλήθεια!


    Δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα αντιπαραβάλλοντας τους χρόνους των δοκιμών εξέλιξης, αλλά οι ενδείξεις είναι ισχυρές.

    Η πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως η τραχύτητα της ασφάλτου, οι ανομοιομορφίες του οδοστρώματος, οι γρήγορες καμπές και τα απαιτητικά σημεία φρεναρίσματος. Επίσης έχει σχετικά σταθερές και αντιπροσωπευτικές συνθήκες που επιτρέπουν στους μηχανικούς να συλλέξουν δεδομένα αξιοποιήσιμα. Προφανώς η κάθε ομάδα είχε το δικό της πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης και δεν επιχείρησαν όλοι να κάνουν γρήγορο χρόνο. Επίσης οι πιο μαλακές γόμες C4, C5 στην γκάμα της Pirelli δεν θα είναι διαθέσιμες στον Σαββατιάτικο αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας.  Οι 20 οδηγοί που συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης συμπλήρωσαν 20.000km στο Σακχίρ μέσα σε 3 μέρες.

    Ο Alonso είπε ξεκάθαρα ότι οι 19 γνωρίζουν πως το πρωτάθλημα του 2024 είναι ήδη στα χέρια του Verstappen. Προφανώς ο πολύπειρος Ισπανός γνωρίζει καλύτερα πρόσωπα και πράγματα. Όμως τα στοιχεία στα οποία έχουν όλοι πρόσβαση δείχνουν πως δεν είναι τόσο προβλέψιμη η εξέλιξη. Η Red Bull κυριάρχησε πέρυσι και ξεκινά ως φαβορί φέτος. Πίσω της όμως οι διαφορές έχουν ελαχιστοποιηθεί. Προφανώς την μεγαλύτερη πρόοδο με το μονοθέσιό της έχει σημειώσει η Ferrari, εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τους λόγους. Αντίθετα στη Mercedes δεν βρίσκονται ακόμη εκεί που θα ήθελαν παρότι είναι σε καλύτερο σημείο από πέρυσι.

    Ο Hamilton δήλωσε σχετικά: «Ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε και δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε. Γνωρίζαμε ότι αυτό θα συνέβαινε μετά τη δοκιμή. Έχουμε μια εξαιρετική πλατφόρμα για να χτίσουμε. Θα εργαστούμε σκληρά τις επόμενες ημέρες για να εξετάσουμε όλα τα δεδομένα από τη δοκιμή. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την έναρξη της σεζόν, πάμε σε αυτή σε καλή κατάσταση».

    Ο Russell συμπλήρωσε: «Το μονοθέσιο συμπεριφέρονταν καλά και δεν διέφερε με την αίσθηση που είχαμε στον προσομοιωτή πριν έρθουμε εδώ. Έχουμε μια πολύ καλή βάση για να στηριχτούμε. Γνωρίζουμε ότι υστερούμε σε απόλυτο ρυθμό. Ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε, η Red Bull δείχνει πολύ δυνατή για άλλη μια φορά. Παρ’ όλα αυτά, είμαι σίγουρος ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν πριν από 12 μήνες. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το πακέτο που έχουμε. Υστερούμε σε αεροδυναμική απόδοση πρέπει να βελτιωθούμε σ’ αυτό τον τομέα». Πίσω από τη Mercedes βρίσκονται κοντά οι McLaren και Aston Martin. Από την 2η 5αδα ομάδων ξεχώρισε η RB (πρώην Alpha Tauri) ενώ προβληματίζει η Alpine. Η Ηaas θα βρίσκεται σίγουρα τελευταία και μένει να δούμε ξεκάθαρα την δυναμική των Stake F1 και Williams που βρίσκονται ανάμεσα στους υπόλοιπους.

    Οι χρόνοι των δοκιμών εξέλιξης συνολικά:

    Διαβάστε επίσης

    F1 Μπαχρέιν, δοκιμές εξέλιξης, 3η μέρα: Ferrari ξανά!



    ΣΧΟΛΙΑ