• AUTO

    F1: Ακυρώθηκε το Ιαπωνικό GP λόγω πανδημίας!

    F1: Ακυρώθηκε το Ιαπωνικό GP λόγω πανδημίας!

    F1: Ακυρώθηκε το Ιαπωνικό GP λόγω πανδημίας!


    Ακυρώνεται για 2 η χρονιά το Ιαπωνικό GP, λόγω πανδημίας.

    Ήταν προγραμματισμένο για τις 10/10. Απορίας άξιο τι οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση τη στιγμή που η χώρα διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι αμφιβολίες για τα αντίστοιχα GP σε ΗΠΑ (24/10), Μεξικό (31/10), Βραζιλία (7/11). Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 11 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα και είναι προγραμματισμένοι άλλοι 12 ανάμεσά τους το Ιαπωνικό GP που μόλις ακυρώθηκε. Η F1 που χτυπήθηκε όπως όλα τα αθλήματα από την πανδημία κατάφερε πέρυσι να πραγματοποιήσει 17 αγώνες και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα που ξεκίνησε τον Ιούλιο.

    Φέτος η σεζόν ξεκίνησε με την ακύρωση του Αυστραλιανού GP και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πολλά ακόμη προβλήματα. Ο αγώνας στο Βιετνάμ δεν έγινε ποτέ, η Τουρκία μπήκε, βγήκε, ξαναμπήκε και είναι προγραμματισμένη για τις 3/10. Αν υποθέσουμε ότι το Τουρκικό GP θα διεξαχθεί κανονικά, ακολουθεί μια πεντάδα προγραμματισμένων αγώνων που ξεκινά με το Ιαπωνικό GP το οποίο ακυρώθηκε σήμερα. Υπάρχουν ερωτηματικά για ΗΠΑ (24/10), Μεξικό (31/10), Βραζιλία (7/11) και το κενό της Αυστραλίας στις 21/10. Έχω την αίσθηση πως αυτά είναι αλληλένδετα και θα ξεκαθαρίσουν από κοινού.

    Η F1 έχει αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα προφανώς η ακύρωση του Ιαπωνικού GP έχει να κάνει με την έλευση του χειμώνα
    και το επιχειρηματικό αδιέξοδο των οργανωτών που λογικά δεν μπορούν να κάνουν αγώνα χωρίς το έσοδο των θεατών. Θυμίζουμε πως η πίστα της Σουζούκα είναι κατάμεστη συνήθως, με τους θεατές να ξεπερνούν το 3ημερο τις 300.000.

    Περιμένουμε τις ανακοινώσεις των αλλαγών του προγράμματος από τη F1.



    ΣΧΟΛΙΑ