• AUTO

    Επέστρεψε ο ρότορας!

    MAZDA


    Στη Mazda επιμένουν ακόμη με το κινητήρα Βάνκελ, η σύγχρονη εκδοχή του είναι σ’ ένα επαναφορτιζόμενο MX30.

    Σε παγκόσμια παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών σήμερα η Mazda έδειξε το MX-30 e-Skyactiv R-EV, ένα plug-in hybrid μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα ως γεννήτρια.

    Το MX-30, είναι το πρώτο μαζικής-παραγωγής ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία της εταιρείας. Το MX-30 e-Skyactiv R-EV, ως plug-in hybrid, διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 85km με μπαταρία, επαρκή για τις καθημερινές ανάγκες οδήγησης, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης του κινητήρα/γεννήτρια για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων.

    Με αυτό τον τρόπο, σε όλη τη διάρκεια της οδήγησης το αυτοκίνητο κινείται με ηλεκτροκινητήρα.

    Η Mazda επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν περιστροφικό κινητήρα για την λειτουργία της γεννήτριας, εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ικανότητα τους να παράγουν την απαιτούμενη ισχύ μέσω μικρών μονάδων ισχύος.

    Ο νέος αυτός περιστροφικός κινητήρας τοποθετείται μαζί με τη γεννήτρια και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης.

    Ο συμπαγής αυτός ηλεκτρικός κινητήρας συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh και μια δεξαμενή καυσίμου 50lt, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού υβριδικού συστήματος plug-in με πολύ ανταγωνιστική αυτονομία οδήγησης.

    Υπάρχει δυνατότητα φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα μονοφασικό ή τριφασικό, γρήγορη φόρτιση συνεχούς ρεύματος και τρεις λειτουργίες οδήγησης ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης: Normal, EV και Charge. Επιπλέον, με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 125 kW, παρέχει ακόμη και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις οδήγησης από το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30.

    Το μοντέλο που παρουσιάστηκε σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών είναι το Edition R – μια ειδική έκδοση που θα είναι διαθέσιμη όταν το MX-30 e-Skyactiv R-EV κυκλοφορήσει.

    Το Edition R διαθέτει μεταλλικό φινίρισμα οροφής που δίνει έμφαση στα πλαϊνά. Το υπόλοιπο σώμα και το εσωτερικό είναι φινιρισμένα σε μαύρο χρώμα. Η έκδοση R περιλαμβάνει επίσης μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως ένα έμβλημα σε σχήμα ρότορα ραμμένο στα πατάκια, καθώς και ανάγλυφο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

    Αρκετές εταιρείες έχουν παρουσιάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα των οποίων η μπαταρία φορτίζει από θερμικό κινητήρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη BMW με το i3, την Mitsubishi με το Outlander αλλά και την Honda με τα HRV, CRV, Civic.

    Διαβάστε επίσης:

    Εφαρμογή για τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας!



    ΣΧΟΛΙΑ