• AUTO

    Eιδικά ελαστικά για το νέο Porsche Cayenne!

    Porsche Cayenne


    Σε όλες τις διαστάσεις και για όλες τις εποχές για καθημερινή οδήγηση, για μέγιστη απόδοση, και για χειμερινή ασφάλεια.

    Η Pirelli κατασκευάζει ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για το νέο Porsche Cayenne. Η νέα έκδοση στο εμβληματικό sport SUV επεκτείνει τη συνεργασία μεταξύ Pirelli και Porsche, με προϊόντα από τη σειρά P Zero διαθέσιμα σε κάθε διάσταση. Το Porsche Cayenne, είναι ένα μοντέλο που η Pirelli εξοπλίζει σε κάθε γενιά: από το αρχικό του 2002 μέχρι τη σημερινή. Τα ελαστικά Pirelli είναι ένα χαρακτηριστικό του Cayenne από την πρώτη γενιά που κυκλοφόρησε το 2002, πρωτοπορώντας στον τομέα των sport SUV.

    Από το πρώτο μοντέλο μέχρι τη σημερινή ημέρα, η Pirelli συνεργάζεται πάντα με τον κατασκευαστή με έδρα τη Στουτγάρδη για την ανάπτυξη ελαστικών που ακολουθούν την εξέλιξη των μοντέλων του, όπως το Cayenne S Hybrid – το πρώτο υβριδικό στη σειρά της Porsche – έπειτα το Porsche Cayenne S E-Hybrid (μια έκδοση plug-in hybrid), μέχρι το τρέχον Cayenne Turbo E-Hybrid: το ισχυρότερο Cayenne που κυκλοφόρησε ποτέ δίπλα στην παραδοσιακή αναβάθμιση του κινητήρα.

    Ειδικά ελαστικά P Zero, P Zero Corsa και Scorpion Winter 2, που έχουν εγκριθεί από την Porsche για οδήγηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν αναπτυχθεί για την τελευταία αναβάθμιση του Cayenne. Αυτές οι επιλογές καλύπτουν ολόκληρη την ποικιλία διαστάσεων από 20 έως 22 ιντσών. Επίσης, τα ελαστικά Scorpion Zero All Season είναι διαθέσιμα για ορισμένες αγορές, σε κάθε διάσταση.

    Το Pirelli P Zero αναπτύχθηκε ειδικά για τη νέα Cayenne και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για ευκολία οδήγησης, ακρίβεια τιμονιού, σταθερότητα και ασφάλεια ακόμη και σε ελιγμούς έκτακτης ανάγκης. Όλες οι διαστάσεις έχουν επιτύχει τη υψηλότερη αξιολόγηση στην ευρωπαϊκή ετικέτα όσον αφορά το φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Ειδικά στις υψηλές ταχύτητες, το ελαστικό έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τη υψηλή ροπή και τα φορτία που παράγονται από το όχημα.

    Το Pirelli P Zero Corsa έχει επιλεγεί για sport και οδήγηση πίστας. Αυτό το προϊόν προέρχεται από το P Zero Corsa που βοήθησε το Porsche Cayenne GT να σημειώσει ρεκόρ στο Nürburgring Nordschleife το 2021. Το P Zero Corsa για το νέο Cayenne – καθώς και η προηγούμενη έκδοση που συνέβαλε στο ρεκόρ – κατασκευάζεται με γόμες που προέρχονται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου η Pirelli πρωταγωνιστεί.

    Η πιο πρόσφατη έκδοση του Porsche Cayenne είναι ένα από τα πρώτα οχήματα που λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο ελαστικό Pirelli Scorpion Winter 2, εγκεκριμένο για τη χειμερινή περίοδο, καλύπτοντας ολόκληρη τη γκάμα διαστάσεων τροχών. Η πρόκληση που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί της Pirelli κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των χειμερινών ελαστικών ήταν απαιτητική: να εξασφαλίσουν την ασφάλεια σε χαμηλές θερμοκρασίες και στο χιόνι, διατηρώντας παράλληλα πολύ υψηλή απόδοση σε στεγνές και υγρές επιφάνειες.

    Όλα αυτά με το ίδιο sport DNA που αναμένει η Porsche από ένα καλοκαιρινό ελαστικό. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, το τμήμα R&D της Pirelli, δημιούργησε μία ειδική χειμερινή σύνθεση, ικανή να παρέχει άνεση οδήγησης καθώς και υποστήριξη πρόσφυσης σε ακραίες συνθήκες.

    Διαβάστε επίσης:

    VW: 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση!

    Ένα νέο Mitsubishi μετά από καιρό!

    Τεχνολογικές καινοτομίες στην CES 2024



    ΣΧΟΛΙΑ