• AUTO

    Τεχνολογικές καινοτομίες στην CES 2024


    Η ψηφιακή εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο είναι το κύριο θέμα της εκθεσιακής παρουσίας του BMW Group στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2024.

    Μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκονται νέα προϊόντα infotainment για την τρέχουσα γκάμα μοντέλων της BMW. Παράλληλα, το BMW Group παρουσιάζει καινοτομίες που δίνουν μία γεύση από το μέλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να χειριστούν από απόσταση και να καθοδηγήσουν μία BMW iX στο Silver Lot της έκθεσης, να ανακαλύψουν ως επιβάτες τις δυνατότητες που προσφέρουν τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να βιώσουν μια νέα ικανότητα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης του BMW Intelligent Personal Assistant που βασίζεται στο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Alexa (LLM), με γρήγορες απαντήσεις και οδηγίες για τον τρόπο απόκρισης στις λειτουργίες του οχήματος.

    Ο Frank Weber, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για την Ανάπτυξη του BMW Group τόνισε σχετικά:  «Στην έκθεση CES παρουσιάζουμε περισσότερο περιεχόμενο, περισσότερη εξατομίκευση και περισσότερο gaming.

    Όλα αυτά υποστηρίζονται από το ισχυρό Λειτουργικό Σύστημα BMW το οποίο έχουμε αναπτύξει εσωτερικά. Θα ρίξουμε ματιές στο μέλλον, με μία τέλεια ενσωματωμένη επαυξημένη πραγματικότητα και με ισχυρή, αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη στην αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής».

    Το προαιρετικό «BMW Digital Premium» επιτρέπει στους πελάτες BMW με λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 9 να έχουν πρόσβαση σε μία εκτεταμένη γκάμα προϊόντων από το BMW ConnectedDrive Store. Εκτός από τις on-demand λειτουργίες διατίθεται επίσης μια διαρκώς εξελισσόμενη γκάμα εφαρμογών τρίτων στις κατηγορίες μουσική & ήχος, ειδήσεις & περιοδικά και gaming για το σύστημα infotainment.

    Το κανάλι προσφέρει πλέον περισσότερα παιχνίδια, τα οποία μελλοντικά οι επιβάτες θα μπορούν να χειρίζονται μέσω χειριστηρίων gaming. Η BMW παρουσιάζει αυτή τη νέα μορφή εμπειρίας για πρώτη φορά στη CES 2024. Για παράδειγμα, το “Beach Buggy Racing 2” είναι ένα παιχνίδι αγώνων γεμάτο δράση που ξυπνά μνήμες από τις κλασικές βιντεοκονσόλες. Δύο αντίπαλοι παίκτες στο όχημα μπορούν να παίξουν μέσω της λειτουργίας διαιρούμενης οθόνης χρησιμοποιώντας τα ειδικά χειριστήρια. Οποιοδήποτε συνηθισμένο χειριστήριο gaming με δυνατότητα Bluetooth μπορεί να συνδεθεί στο σύστημα infotainment με λίγα μόνο βήματα. Η σύνδεση του χειριστηρίου θα διατίθεται μέσω over-the-air ενημέρωσης για το BMW Operating System 9 κατά τη διάρκεια του 2024.

    Το AirConsole App επιτρέπει ήδη στους πελάτες BMW να παίζουν παιχνίδια με έναν και πολλούς παίκτες μέσα στο αυτοκίνητο. Τα “casual games” είναι εύκολα στη χρήση, καθώς όλοι μπορούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους ως χειριστήριο, για εύκολο και απλό έλεγχο των λειτουργιών. Νέα παιχνίδια προστίθενται συνεχώς στη γκάμα του AirConsole App για το αυτοκίνητο.

    Το BMW Digital Premium διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα της BMW που διαθέτουν το Λειτουργικό Σύστημα 9 (Operating System 9) από το ConnectedDrive Store είτε online, στο MyBMW App είτε απευθείας από το αυτοκίνητο. Με το BMW Digital Premium, οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν μέσα στο αυτοκίνητο όλες τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στη χώρα τους, με κάλυψη της απαραίτητης χρήσης δεδομένων. Επιπλέον, το πακέτο προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες πλοήγησης και πρόσθετες επιλογές εξατομίκευσης.

    Εκτός από την οθόνη BMW Theatre Screen με ενσωματωμένο Amazon Fire TV στο πίσω μέρος της καμπίνας της Σειράς 7, οι επιβάτες της BMW μπορούν πλέον να παρακολουθούν ποικίλο περιεχόμενο βίντεο και στην κεντρική οθόνη*. Το ήδη πολύ επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα TiVo για smart TVs βελτιστοποιήθηκε για video streaming μέσα στο αυτοκίνητο μέσα σε λίγους μόλις μήνες από τους προγραμματιστές του BMW Group σε συνεργασία με την XPERI Inc.

    Το αποτέλεσμα είναι η ενσωμάτωση της υπηρεσίας DTS AutoStage Video Service μέσω του TiVo. Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας περιλαμβάνει live κανάλια όσο και on-demand βιβλιοθήκες πολυμέσων σε διάφορες κατηγορίες όπως ειδήσεις, αθλητισμός, ψυχαγωγία για παιδιά, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Η πλατφόρμα λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στη νέα BMW Σειρά 5 και τώρα θα επεκταθεί και σε άλλα executive και πολυτελή μοντέλα με δυνατότητα ‘over the air’. Οι πελάτες που οδηγούν τα compact μοντέλα με BMW Operating System 9 έχουν επίσης πρόσβαση στο Video App με το BMW Digital Premium.

    Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα κατά τη διάρκεια του 2024, όπως η BMW X2 και όλα τα μοντέλα της νέας οικογένειας MINI. Το Video App είναι επί του παρόντος διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Κορέα, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην Ιαπωνία. Διατίθεται μία σειρά από portals, όπως Pluto TV, Bloomberg, TED, Yahoo! και Chili. Αυτά συνοδεύονται από υπηρεσίες streaming για συγκεκριμένες αγορές:

    Το BMW Group και η Valeo έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την κοινή ανάπτυξη αυτοματοποιημένων λύσεων στάθμευσης επόμενης γενιάς Επιπέδου 4. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη λύσεων για αυτοματοποιημένο παρκάρισμα (AVP). Εδώ, ο πελάτης αφήνει το όχημά του σε έναν καθορισμένο χώρο παράδοσης. Στη συνέχεια, το όχημα αναζητά μόνο του μια κενή θέση στάθμευσης, εκτελεί ελιγμούς στο χώρο και αργότερα εξέρχεται από αυτόν, ενώ μπορεί ακόμη και να επιστρέψει στην αρχική περιοχή για παραλαβή από τον οδηγός.

    Ως βασική τεχνολογία για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης είτε ένα τηλεχειριζόμενο σύστημα παρκαδόρου. Οι επισκέπτες της CES 2024 θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι ίδιοι το τηλεχειριζόμενο σύστημα παρκαδόρου. Η τηλελειτουργία προσφέρει πλήρη έλεγχο σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να είναι πολύ δύσκολες για τα πλήρως αυτόνομα συστήματα, όπως σε πολύπλοκα ή άγνωστα περιβάλλοντα.

    Διαβάστε επίσης

    Αυτοκίνητα: Ποιο ήταν το best seller το 2023;



    ΣΧΟΛΙΑ