• AUTO

    Χάμιλτον: Υπάρχουν τόσα να κάνω στη ζωή!

    Λούις Χάμιλτον


    Ο Χάμιλτον, ο οποίος πρόσφατα έκλεισε τα 39, αγωνίζεται στη F1 από το 2007. Έχει πετύχει 104 pole positions και 103 νίκες στα Grand Prix και έχει κατακτήσει επτά παγκόσμιους τίτλους που ισοδυναμούν με ρεκόρ.

    Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε δυο ομάδες: McLaren και Mercedes. Αφού συμφώνησε να μετακομίσει στη Ferrari για το 2025 με πολυετές συμβόλαιο, ο Χάμιλτον θα προσθέσει άλλο ένα κεφάλαιο στην καριέρα του και θα αγωνιστεί τουλάχιστον μέχρι τα 40 του, αλλά ο Βρετανός σκέφτεται επίσης τι θα ακολουθήσει όταν τελικά αποχωρήσει από την ενεργό δράση και τους αγώνες.

    2024 Japanese Grand Prix, Friday – LAT Images

    Σε μια ευρεία συνέντευξη στο GQ Magazine, ο Χάμιλτον μοιράστηκε το γιατί άλλα ενδιαφέροντα, έχουν γίνει τόσο σημαντικά για αυτόν, παράλληλα με την αγωνιστική του καριέρα, πώς τον βοήθησαν να αποδώσει στην πίστα και τα μακροπρόθεσμα σχέδιά του:

    «Όταν μπήκα για πρώτη φορά στη Formula 1, η ζωή μου ήταν ξύπνημα, προπόνηση, αγώνες-αγώνες-αγώνες-αγώνες, τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο. Αλλά αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι το να δουλεύεις συνεχώς δεν σου φέρνει ευτυχία και πρέπει να βρεις μια ισορροπία στη ζωή. Ανακάλυψα ότι ήμουν πραγματικά πολύ δυστυχισμένος. Έλειπαν τόσα πολλά, είχα τόσα άλλα που ήθελα για μένα.

    Ήταν τρελό, γιατί έλεγα: Είμαι στη Formula 1, έφτασα το όνειρό μου και είμαι εκεί που πάντα ήθελα να είμαι, είμαι στην κορυφή, παλεύω για το πρωτάθλημα. Αλλά απλά δεν ήταν ευχάριστο. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε μια χιονοστιβάδα – αυτός είναι ο κόσμος των αγώνων.

    Υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω που απλά δεν έχω το χρόνο να εξερευνήσω. Νομίζω ότι αν πηγαίνεις σε ένα γραφείο κάθε μέρα και κάνεις την ίδια διαδικασία κάθε μέρα, τελικά απλά σταματάς να εξελίσσεσαι. Πρέπει να βρεις κάτι άλλο που μπορεί να σε βελτιώσει, να διατηρήσει το μυαλό σου σε εγρήγορση.

    Έχω μιλήσει με τόσους πολλούς καταπληκτικούς αθλητές, από τον Μπόρις Μπέκερ μέχρι τη Σερένα Γουίλιαμς, ακόμα και με τον Μάικλ Τζόρνταν. Το να μιλάω με σπουδαίους που έχω γνωρίσει οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί – ή κάποιους που είναι ακόμα ανταγωνιστικοί –ο φόβος για το τι θα ακολουθήσει, η έλλειψη προετοιμασίας για το επόμενο είναι κοινός: Πολλοί από αυτούς είπαν: ‘Σταμάτησα πολύ νωρίς’. Ή: ‘Έμεινα πολύ καιρό’.

    ‘Όταν τελείωσε, δεν είχα τίποτα προγραμματισμένο’. ‘Όλος μου ο κόσμος κατέρρευσε γιατί όλη μου η ζωή ήταν για αυτό το άθλημα’. Μερικοί από αυτούς ήταν σαν: ‘Δεν σχεδίασα το μέλλον και ήταν λίγο μπέρδεμα γιατί πραγματικά χάθηκα υπήρχε κενό που δεν είχα ιδέα πώς θα το γεμίσω.

    Βιάστηκα τόσο πολύ στην αρχή να προσπαθήσω να το γεμίσω που το γέμισα με λάθος πράγματα. που το γεμίζεις με λάθος πράγμα. Kάνεις μερικά λάθη, τελικά βρίσκεις τον δρόμο σου. Μερικοί άνθρωποι χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο. Κάποιοι χρειάστηκαν πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά έβαλα το μυαλό μου να σκεφτώ:

    Εντάξει, όταν σταματήσω, πώς να το αποφύγω; Έτσι άρχισα στα σοβαρά να ψάχνω άλλα πράγματα να παθιαστώ. Είμαι πολύ φιλόδοξος αλλά καταλαβαίνω ότι για να είσαι κυρίαρχος σε κάτι, χρειάζονται 10.000 ώρες. Προφανώς, το έχω κάνει στους αγώνες. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κατακτήσω διαφορετικά πράγματα».

    Αυτή την εποχή ο Χάμιλτον συνεργάζεται με την F1 και την Apple Original Films σε μια επερχόμενη, ταινία για το άθλημα, με τον Μπραντ Πιτ να πρωταγωνιστεί τον Τζόζεφ Κοσίνσκι (Top Gun: Maverick) να σκηνοθετεί και τους Τζέρι Μπρουκχάιμερ και Τσαντ Ομάν. (Top Gun: Maverick and the Pirates of the Caribbean franchise) ως παραγωγούς.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 2025: Με 24 αγώνες!

    Μοτοδυναμική: Διάκριση στα Sports Marketing Awards 2024

    Οδηγούμε το νέο Honda CR-V e:HEV



    ΣΧΟΛΙΑ