AUTO

BMW: 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στο δρόμο

  • NewsRoom


Ως πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group κατέκτησε ένα ακόμα ορόσημο, έχοντας παραδώσει πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Ο Sebastian Mackensen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Αγοράς του BMW Group, παρέδωσε σήμερα τα κλειδιά μιας πολύ ξεχωριστής BMW 330e* στο μελλοντικό ιδιοκτήτη της, στο BMW Welt. «Μισό εκατομμύριο οχήματα είναι η καλύτερη απόδειξη: Με μία ευρεία γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων ικανοποιούμε άριστα τις ανάγκες των πελατών. Και τώρα, επιταχύνουμε σημαντικά το ρυθμό: Στοχεύουμε να έχουμε ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους μέσα σε δύο χρόνια. Αυτή είναι η συμβολή μας στην αποτελεσματική προστασία του κλίματος», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

-Επόμενο ορόσημο: Διπλασιασμός του αριθμού ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι τα τέλη του 2021.
-Η BMW 330e* παραδόθηκε στο BMW Welt.
-BMW iX3*: νέα ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και μεγέθους μπαταρίας.
-Ολοκληρωμένη, επιθετική προϊοντική στρατηγική – και για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ολοκληρωμένη επιθετική προϊοντική στρατηγική για τα ηλεκτρικά οχήματα

Την επόμενη χρονιά, η BMW X3 θα γίνει το πρώτο όχημα του BMW Group που θα διατίθεται με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις συστημάτων κίνησης: αποδοτικά diesel, βενζίνης, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Η μεγαλύτερη αγορά για το αμιγώς ηλεκτρικό BMW iX3* είναι η Κίνα, όπου θα κατασκευάζεται και για την παγκόσμια αγορά.

Το BMW iX3* θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από την επαναστατική, 5η γενιά των ιδιαίτερα αποδοτικών, ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της BMW, τα οποία πετυχαίνουν μία νέα ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και μεγέθους μπαταρίας. Το μυστικό βρίσκεται στη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος κίνησης. Η τεχνολογική ναυαρχίδα, το BMW iNEXT – που επίσης θα διατίθεται από το 2021 – θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με υψηλού βαθμού αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Το πλήρως ηλεκτρικό BMW iNEXT θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής του Dingolfing με τα οχήματα που έχουν θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικούς. Το 2021 θα ακολουθήσει το BMW i4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé στην πολυτελή μεσαία κατηγορία, με ισχυρή συναισθηματική απήχηση. Το BMW i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Ως ένα οραματικό όχημα με στοιχεία τεχνολογικής ναυαρχίδας και με επιτυχημένες πωλήσεις από το 2013 που λανσαρίστηκε, το BMW i3 έχει αποκτήσει το κύρος ενός icon. Το BMW Group θα συνεχίσει την περαιτέρω εξέλιξη αυτού του οχήματος και σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή του μέχρι το 2024. Πριν από λίγο καιρό, η ηλεκτροκίνητη γκάμα του BMW Group απέκτησε ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το MINI Electric*. Οι περισσότεροι των 90.000 καταγεγραμμένοι υποψήφιοι πελάτες επιβεβαιώνουν το υψηλό ενδιαφέρον της αγοράς για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI.

Φιλόδοξοι στόχοι για τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Με 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην τρέχουσα γκάμα του, το BMW Group είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους παρόχους ηλεκτροκίνησης. Η εταιρία είναι ηγέτης της Γερμανικής αγοράς στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα από το 2016, ενώ κατέχει κορυφαία θέση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Επίσης, έχει διατυπώσει σαφείς στόχους για τις προσεχείς πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων: ένα στα τέσσερα από τα οχήματα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητο μέχρι το 2021. Ο αριθμός αυτός θα γίνει ένα στα τρία μέχρι το 2025, ενώ μέχρι το 2030 τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα
αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεων.

Η Δύναμη της Επιλογής

Η γκάμα μοντέλων του BMW Group προσφέρει υψηλής απόδοσης θερμικούς κινητήρες καθώς και σύγχρονα, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Αυτή η Δύναμη της Επιλογής (“Power of Choice”) επιτρέπει στην εταιρία να ικανοποιεί τις ποικίλες ανάγκες και επιθυμίες των πελατών σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Ανάλογα με το επιλεγμένο σύστημα κίνησης, όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά μοντέλα θα προσφέρουν τη διάσημη οδηγική απόλαυση της μάρκας. Δεν έχει σημασία ο τύπος του συστήματος κίνησης που θα επιλέξει ο πελάτης: Θα μπορεί πάντα να προσδοκά ένα κορυφαίο επίπεδο απόδοσης και εκπομπών CO2 από το BMW Group.

Αποκλειστική παράδοση στο BMW Welt

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε έναν πελάτη από το Μόναχο ο οποίος πήγε σήμερα να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής και αποκλειστικής διαδικασίας παράδοσης, ο πελάτης παρέλαβε τα κλειδιά της νέας του BMW 330e* από τον Sebastian Mackensen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Αγοράς του BMW Group: το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν το 500.000ό ηλεκτροκίνητο όχημα του BMW Group. «Για μένα, η BMW 330e – η plug-in υβριδική έκδοση της Σειράς 3 – συνδυάζει τα καλύτερα δύο κόσμων. Το περισσότερο διάστημα, μπορώ να οδηγώ χωρίς εκπομπές ρύπων – κυρίως στην πόλη – ενώ σε μεγαλύτερα ταξίδια, εξακολουθώ να έχω την ευέλικτη αυτονομία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης», εξήγησε ο νέος ιδιοκτήτης του οχήματος, Florian Merk.

Ο Sebastian Mackensen πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής που γιορτάζουμε την παράδοση του 500.000ού μας ηλεκτροκίνητου οχήματος, εδώ στο BMW Welt. Έχουμε τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Γερμανία. Κυκλοφορούν ήδη περίπου 60.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα BMW και MINI στους δρόμους της Γερμανίας σήμερα. Και το 2020, θα συνεχίσουμε το λανσάρισμα νέων μοντέλων».

Το BMW Group διαθέτει πλούσια τεχνογνωσία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Χάρη στην πολυετή εμπειρία στον τομέα της Ηλεκτροκίνησης, το BMW Group έχει αποκτήσει εκτενή και έγκυρη τεχνογνωσία. Για την εταιρία, αυτό αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας eDrive, συμπεριλαμβανομένων του κινητήρα, των ηλεκτρονικών ισχύος και της μπαταρίας, όπως και των κυψελών μπαταριών. Έτσι διασφαλίζεται ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα BMW και MINI θα προσφέρουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά που κάνουν τις δύο μάρκες να ξεχωρίζουν.


ΣΧΟΛΙΑ