• AUTO

    Alfa Romeo: Νέα Giulia στις Βρυξέλλες!

    ALFA ROMEO


    Στην πρώτη έκθεση αυτοκινήτου της χρονιάς επί Ευρωπαϊκού εδάφους, η Alfa Romeo παρουσιάζει τις νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

    Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελών που ξεκινά αύριο η Alfa Romeo, κάνει με δυναμικό τρόπο την είσοδό της στο 2023, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τις νέες Giulia και Stelvio, αλλά και την Tonale Plug-in Hybrid Q4, το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο στην ιστορία της μάρκας.

    Η έκθεση αποτελεί ένα ορόσημο για τη μάρκα, αφού για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο σύνολο της η ανανεωμένη γκάμα της Alfa Romeo, η οποία εκτός από το Ιταλικό στιλ και την οδηγική απόλαυση χαρακτηρίζεται επίσης από την υψηλή τεχνολογία, αλλά και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

    Παράλληλα με τη νέα γκάμα, η Alfa Romeo ετοίμασε μια ξεχωριστή έκπληξη για τους επισκέπτες της έκθεσης.

    Το πρωτότυπο της Alfa Romeo 33 Stradale του 1967 που έχει τη βάση του στο Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, θα κοσμεί το χώρο της Ιταλικής μάρκας, αποτελώντας με διαφορά το πλέον ξεχωριστό και πολύτιμο έκθεμα της φετινής διοργάνωσης.

    Αναγνωρισμένο ως ένα από τα πλέον όμορφα αυτοκίνητα όλων των εποχών, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές του Centro Stile Alfa Romeο και ονείρων για όλους τους φίλους της αυτοκίνησης.

    alfa romeo

    Οι νέες Giulia και Stelvio φέρουν την τελευταία εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας μέσω των εντυπωσιακών full-led φωτιστικών σωμάτων «3+3». Με αναφορές σε θρυλικά μοντέλα, όπως οι SZ και Brera, η νέα φωτεινή υπογραφή της Alfa Romeo εκφράζει απόλυτα τον σπορ, αλλά και τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα της μάρκας.

    ALFA ROMEO

    Παράλληλα στο εσωτερικό των δύο μοντέλων ο πίνακας οργάνων έχει γίνει πλήρως ψηφιακός, διατηρώντας όμως την αρμονική του σχεδίαση, προσφέροντας παράλληλα και την επιλογή ψηφιακής απεικόνισης των κλασσικών «στρογγυλών» οργάνων με δείκτες της μάρκας.

    Στο τεχνολογικό οπλοστάσιο των δύο μοντέλων έχει προστεθεί η δυνατότητα αναβαθμίσεων μέσω διαδικτύου (Over the air Updates)μ, αλλά και επιλογή ενεργοποίησης ψηφιακού πιστοποιητικού NFT, μιας τεχνολογίας που λανσαρίστηκε στο χώρο του αυτοκινήτου για πρώτη φορά από την Alfa Romeo Tonale.

    Η γκάμα των νέων Giulia και Stelvio εφοδιάζεται με Turbo κινητήρες βενζίνης και diesel, απόδοσης από 160PS έως και 280PS.

    ALFA ROMEO

    Στις Βρυξέλλες θα παρουσιαστεί και η Tonale Plug-in Hybrid Q4. Αποτελώντας την πλέον αποδοτική Alfa Romeo στην ιστορία της μάρκας, η Tonale Plug-in Hybrid Q4 έχει εκπομπές CO2 26gr/km δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για περισσότερα από 80km αλλά και συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600km.

    Παράλληλα, το plug-in υβριδικό της σύστημα έχει συνολική απόδοση 280PS αλλά και δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Q4.

    Όπως και η υπόλοιπη γκάμα της Tonale, η Plug-in Hybrid Q4 εφοδιάζεται με το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία των C-SUV, συστήματα brake-by-wire και Dynamic Torque Vectoring, αλλά και προαιρετικά την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “Alfa Active Suspension”.

    alfa romeo

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Alfa Romeo: “Beyond the Visible” (video)



    ΣΧΟΛΙΑ