• AUTO

    Alfa Romeo F1: Ζου in, Τζιοβινάτσι out

    Alfa Romeo F1: Ζου in, Τζιοβινάτσι out


    Όταν βλέπεις μια Ιταλική φίρμα να διώχνει Ιταλό και να προσλαμβάνει Κινέζο στη θέση του, αντιλαμβάνεσαι πολλά για την εποχή μας.

    Ναι η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ, ναι ο Τζιοβινάτσι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν οδηγός, ναι οι Κινέζοι είναι 1.4δις ναι πρόκειται για την μεγαλύτερη αγορά αλλά σοβαρά τώρα Ιταλός κατασκευαστής διώχνει Ιταλό οδηγό για να πάρει Κινέζο; Να το καταλάβαινα αν έπαιρναν τον εξαιρετικά ταλαντούχο Αυστραλό Όσκαρ Πιάστρι αλλά τον Γουάν Ζου; Όχι ότι δεν είναι έμπειρος! Ο νεαρός Κινέζος που έχει κατακτήσει σειρά νικών στην F2 θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πρώτο αγώνα του 2022 στο Μπαχρέιν. Μάλιστα θα γράψει ιστορία καθώς θα είναι ο πρώτος οδηγός της Formula 1 με καταγωγή από την Κίνα. Χωρίς να έχει κάποιο απευθείας πρότυπο ανάμεσα στους συμπατριώτες του, ο νεαρός οδηγός ακολούθησε την πορεία του βασιζόμενος στις ικανότητες του και στην υποστήριξη της οικογένειάς του. Το 2015 τερμάτισε δεύτερος στον Ιταλικό θεσμό F.4 Championship Powered by Abarth που φέτος αγωνίζεται ο Έλληνας Τζώρτζης Μαρκογιάννης, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε σειρά νικών στην F3 και την F2. Το 2021 είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον οδηγό στην F2, αφού με δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος βρίσκεται στη δεύτερη θέση και αποτελεί έναν από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου.

    Ο Ζου θα μάθει πολλά από το Βάλτερι Μπότας που επίσης θα οδηγεί του χρόνου για την Alfa Romeo: «Από μικρή ηλικία ονειρευόμουν να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα σε αυτό το άθλημα. Είμαι πολύ παθιασμένος με αυτό και τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι προνόμιο για εμένα να ξεκινώ την καριέρα μου στη Formula 1 με μια τόσο θρυλική ομάδα, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν πολλά ταλέντα στο σπορ στο παρελθόν. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση που θα αντιμετωπίσω στην κορυφαία μορφή του μηχανικού αθλητισμού, δίπλα σε έναν έμπειρο και ταλαντούχο οδηγό, όπως είναι ο Μπότας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Alfa Romeo Racing ORLEN για αυτή την ευκαιρία. Ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να μάθω όσα περισσότερα γίνεται στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το να είμαι ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της χώρας μου στους αγώνες αυτοκινήτου. Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τη συμμετοχή μου και θα χρησιμοποιήσω αυτό το γεγονός ως κίνητρο για να γίνω καλύτερος και να πετύχω περισσότερες επιτυχίες»

    Διαβάστε επίσης

    Αυτή είναι η 10αδα του Αυτοκινήτου της Χρονιάς



    ΣΧΟΛΙΑ