ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Wall Street: S&P 500 και Nasdaq έσωσαν στο τέλος το θετικό πρόσημο – Ήπιες απώλειες για τον Dow Jones
Το σαρωτικό sell-off στα χρηματιστήρια ενισχύθηκε την Πέμπτη, με τις αμερικανικές μετοχές να «βουτούν» 7%, ενεργοποιώντας ξανά τον «κόφτη» του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) που αναστέλλει τη συνεδρίαση για 15 λεπτά. Είναι η δεύτερη φορά που αναστέλλεται η συνεδρίαση αυτήν την εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαϊκές μετοχές έχαναν πάνω από 8%, ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρούσε στο 0,65%.
Καταλυτικό ρόλο για τη νέα πτώση της αγοράς διαδραμάτισαν οι παρατηρήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τον κορονοϊό. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τις μετακινήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης αφενός και αφετέρου τα μη ικανοποιητικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους επενδυτές σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης.
Αναλυτικότερα:
* Ο δείκτης S&P 500 οδεύει πλέον σε bear market, με τις απώλειες του δείκτη σε σχέση με το ρεκόρ κλεισίματος του Φεβρουαρίου να ανέρχονται στο 25%. Όλα αυτά μία ημέρα μετά την είσοδο -και επίσημα- του Dow Jones Industrial Average σε bear market, που έρχεται να βάλει τέλος στο πιο μακροχρόνιο ανοδικό σερί που είχαν ποτέ οι αμερικανικές μετοχές.
* Ο παγκόσμιος MSCI All-Country World διεύρυνε τις απώλειές του, κινούμενος πάνω από 20% χαμηλότερα από το ζενίθ του περασμένου μήνα, περνώντας επίσης σε bear market.
* Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έχανε 7,3%, με τους περισσότερους κλάδους να υποχωρούν από 5% και πάνω και με όγκους υπερδιπλάσιους του μέσου όρου των 100 ημερών. Την ίδια στιγμή, το κόστος ασφάλισης των ομολόγων έκδοσης από τις επενδυτικής κατηγορίας εταιρείες της Ευρώπης ενισχυόταν στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 2016 και μετά.
* Το ιαπωνικό χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες άνω του 4%, ενώ το αυστραλιανό είχε από τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως, παρά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
* Αντιθέτως, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων πήραν ξανά την κατιούσα, υποχωρώντας σχεδόν κατά 20 μονάδες βάσης.
* Το πετρέλαιο συνέχισε να υποχωρεί, χάνοντας πάνω από 5%.
* Η τιμή του χρυσού ενισχυόταν κατά 0,2%, στα 1.638,98 δολάρια ανά ουγγιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Credia Bank: Οι διψασμένοι επενδυτές της ΑΜΚ και η επόμενη μέρα για την τράπεζα
- Αναβρασμός στην γαλάζια ΚΟ λίγο πριν τις άρσεις ασυλίας – Γκρίνια για το Μαξίμου και εύσημα για τον Άδωνι
- Monsieur Dior: Μια στοματική υπερκαινοφανής έκρηξη φέρνει το πρώτο αστέρι Michelin στο εστιατόριο της παριζιάνικης μπουτίκ
- Έρχεται marketplace για κόκκινα δάνεια: Πώς θα λειτουργεί και οι φόβοι της αγοράς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.