• Μετοχές

    WOOD & Company: Τιμή στόχος 18€ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    • NewsRoom


    +52% αύξηση σε σχέση με τη τρέχουσα τιμή της μετοχής

    Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, η WOOD & Company, συνεχίζει να πιστεύει ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της.

    Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο οίκος σε report του:

    • Διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ /μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας.
    • Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία.
    • Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

    Ακολουθούν, επίσης, τα βασικά σημεία από πρόσφατο report της Euroxx Securities:

    Να σημειωθεί ότι και η Euroxx Securities, από την πλευρά της, αυξάνει την τιμή – στόχο στα 16,50 € (προηγούμενη τιμή 15,80€, +40% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής).

    Επίσης βλέπει δυναμική κερδοφορία που οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA 2020-2024, ενώ προβλέπει γενναία χρηματική διανομή προς τους Μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές.

    Η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

    Στόχος εγκατεστημένης ισχύος τα 3 GW, μέχρι το τέλος του 2025.

    Διαβάστε επίσης

    Τέρνα Ενεργειακή: Επενδύσεις και πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ