• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Τέταρτη ημέρα πτώσης για τον S&P, η Micron «έσωσε» τον Nasdaq


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street καθώς ο Nasdaq δεν ακολούθησε στις απώλειες τον Dow Jones και τον S&P 500, χάρη στην ώθηση που έλαβε από τη μετοχή της Micron.

    Η εταιρεία κατασκευής ημιεπεξεργαστών ανακοίνωσε θετικότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου, κλείνοντας με άνοδο 13,46% και παρασύροντας προς τα πάνω όλο τον κλάδο των σχετικών εταιρειών (SOX, +3,21%).

    Από την άλλη πλευρά, οι αισιόδοξες δηλώσεις του  Μνούτσιν στο CNBC, σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το αρχικά θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι δύο χώρες έχουν διανύσει περίπου το 90% της διαδρομής και υπάρχει ένα μικρό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, υποστηρίζοντας πως είναι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος Πρόεδρος μπορούν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στη συνάντηση που θα έχουν στο περιθώριο της G-20. Ο ίδιος ο Τραμπ, πάντως, προειδοποίησε λίγο αργότερα πως θα επιβάλει νέες «ουσιαστικές» κυρώσεις προς την Κίνα αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον Σι Τζινπίνγκ.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 26.536,82 μονάδες, με απώλειες -0,04% ενώ ο S&P 500, στην τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση έκλεισε στις 2.913,78 μονάδες με απώλειες -0,12%.

    Ο Nasdaq, αντίθετα, έκλεισε στις 7.909,97 μονάδες με κέρδη +0,32, σπάζοντας το αρνητικό σερί.



    ΣΧΟΛΙΑ